Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

EFG: Επένδυση με Α/Κ στην ευρωπαϊκή δυναμική

EFG: Επένδυση με Α/Κ στην ευρωπαϊκή δυναμική

Τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου κλέβουν την παράσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν καταφέρει να ανακάμψουν μετά την... κινέζικη ταλαιπωρία του προηγούμενου διμήνου. Το EFG Eurobank Δυναμικό Ευρωπαϊκό επιλέγει κυρίως ευρωπαϊκές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης (δείκτης αναφοράς - benchmark- είναι ο DJ Stoxx Mid).

Πήγασος: Μείωση 54,7% στα κέρδη 8 ΑΕΕΧ

Πήγασος: Μείωση 54,7% στα κέρδη 8 ΑΕΕΧ

Μείωση 54,7% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη οκτώ εισηγμένων εταιριών χαρτοφυλακίου στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Μερίσματα 2006: Το χρυσό... μαξιλάρι!

Μερίσματα 2006: Το χρυσό... μαξιλάρι!

Όταν επικρατεί αβεβαιότητα για την ”επόμενη μέρα” του Γενικού Δείκτη, το επενδυτικό ενδιαφέρον μεταφέρεται στο πεδίο των μερισμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η μερισματική απόδοση των ελληνικών εταιριών, στο 2,61% το 2006 με εκτιμήσεις για υψηλότερη απόδοση το 2007-8 προσδίδει ελκυστικότητα αλλά και αμυντικό χαρακτήρα στις μετοχές. Οι μερισματικές αποδόσεις της ελληνικής αγοράς ανά κλάδο και οι ”πρωταθλητές” του 2006.

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Οι συντελεστές ΒΕΤΑ για τις μετοχές του FT 20

Το επενδυτικό κοινό πρέπει να γίνεται όλο και πιο απαιτητικό για την ποιότητα της πληροφόρησης σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στην αξιολόγηση και στην επιλογή των μετοχικών τίτλων. Το euro2day σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς παρουσιάζει κάθε 3 μήνες τον συντελεστή βήτα για τις μετοχές του δείκτη FTSE/ATHEX 20.

Εγνατία-Αθηνά Εσωτερικού: Υψηλές αποδόσεις με Α/Κ

Εγνατία-Αθηνά Εσωτερικού: Υψηλές αποδόσεις με Α/Κ

Το Εγνατία - Αθηνά Δυναμικό Μετοχικό Εσωτερικού επενδύει κατά κύριο λόγο σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, γι’ αυτό και δείκτης αναφοράς του (benchmark) είναι ο FTSE/ASE-40. Στρατηγική του Α/Κ είναι να επενδύει σε εταιρείες που διακρίνονται για την ποιότητα της επιχειρηματικής πολιτικής τους, τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις καλές αποτιμήσεις τους.

ΕΕΧ: Αύξηση 0,44% στο ενεργητικό τον Μάρτιο

Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού των 8 εισηγμένων στο Χ.Α. Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκε στο τέλος Μαρτίου στα 391 εκατ. ευρώ έναντι 389 εκατ. ευρώ του Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αύξηση 1,7 εκατ. ευρώ (0,44%), σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη βάση δεδομένων που τηρεί η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Αφιέρωμα: Συλλογικές επενδύσεις

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μορφές συλλογικών επενδύσεων (Αμοιβαία Κεφάλαια, Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ETF), τον τρόπο λειτουργίας τους, τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά τους. Επιλέξτε το επενδυτικό όχημα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας μέσα από το πλήρες αφιέρωμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

EFG Sec: Στο +33,8% τα κέρδη εταιριών του FT 20

Αύξηση 33,8% σημείωσαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας των εισηγμένων στον FT 20, ενώ η άνοδος των κερδών των εταιριών της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης (large segment) ενισχύθηκε κατά 28,7% το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurobank Sec.

Πήγασος: Τα πλήρη αποτελέσματα 2006

Αύξηση κατά 27,7% εμφάνισαν στη χρήση του 2006 τα κέρδη των εισηγμένων στη Σοφοκλέους εταιριών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Στις 20 μεγαλύτερες εταιρίες τα 2/3 της συνολικής κερδοφορίας. Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία, τους πρωταγωνιστές, τα μερίσματα και τις προβλέψεις για το 2007.

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Με 32,4% έτρεξαν τα κέρδη το 2006

Κατά 32,4% αυξήθηκαν στη χρήση του 2006 τα κέρδη 260 εισηγμένων (86%) σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Για άλλη μία φορά οι 20 μεγαλύτερες (17 μέχρι στιγμής) εταιρίες σε κεφαλαιοποίηση προσέγγισαν πάνω από τα 2/3 των συνολικών κερδών και μαζί με τις τράπεζες αποτέλεσαν την επιθετική γραμμή της ανάπτυξης των κερδών της ελληνικής αγοράς. Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία.

Mid 40: Ποιες μετοχές δίνουν αποδόσεις έως 40%

Διπλή ”άμυνα” με Αμοιβαία Κεφάλαια

Το... κόκκινο 13άρι της Σοφοκλέους

Alpha Μετ. Εξωτ: Με τα blue chips των ευρωαγορών

Αμυντικά στη Σοφοκλέους με Αμοιβαία Κεφάλαια

Alpha Ρουμανίας:Α/Κ για μακροπρόθεσμους επενδυτές

Ικανοποιούν και φέτος τα Αμοιβαία Κεφάλαια

Σοφοκλέους: Δεκαπέντε μετοχές παντός καιρού!

Μετοχικά Α/Κ: Μέση απόδοση 2,68% το Φεβρουάριο

Στο 19,07% το μεσοσταθμικό discount των ΕΕΧ

v