Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφιέρωμα: Συλλογικές επενδύσεις

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μορφές συλλογικών επενδύσεων (Αμοιβαία Κεφάλαια, Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ETF), τον τρόπο λειτουργίας τους, τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά τους. Επιλέξτε το επενδυτικό όχημα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας μέσα από το πλήρες αφιέρωμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

Αφιέρωμα: Συλλογικές επενδύσεις
* Το αφιέρωμα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

Η εκάστοτε επενδυτική επιλογή απαιτεί χρήμα, χρόνο, γνώσεις και κρίση. Η ελληνική νοοτροπία του ”εγώ ξέρω καλύτερα”, ακόμα και σε περιπτώσεις προφανούς απειρίας, συχνά αφήνει τους ενδιαφερόμενους στο σκοτάδι αναφορικά με τις δυνατότητες του χαρτοφυλακίου τους και τις τυχόν επικερδείς επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους.

Κατά πολλούς, οι επενδύσεις είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να αφήνονται σε αυτούς που δεν τις έχουν ως πλήρη απασχόληση. Σε αυτό το αφιέρωμα του ”Μ”, αν και δεν θα συμφωνήσουμε με αυτό το απόλυτο απόφθεγμα, θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση των συλλογικών επενδύσεων, κυρίως από τη σκοπιά του μη εξοικειωμένου επενδυτή.

Ο ”Μ” επιχειρεί να καταδείξει τα οφέλη της επαγγελματικής διαχείρισης μέσα από την ανάλυση της φύσης κάθε διαφορετικού παράγοντα συλλογικής επενδυτικής δράσης (Αμοιβαία Κεφάλαια, Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ETF).

Επιχειρεί να εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας τους, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός από αυτούς, ώστε ο υποψήφιος επενδυτής να επιλέξει το επενδυτικό όχημα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές του.

Επίσης, στο αφιέρωμα αυτό ο ενδιαφερόμενος θα βρει συμβουλές από ειδικούς για τον ορθότερο τρόπο προσέγγισης και ερμηνείας της λειτουργίας των συλλογικών επενδύσεων και των φορέων τους, όπως και απόψεις των ανθρώπων της συγκεκριμένης αγοράς για τη σημερινή κατάσταση και τις τελευταίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Το αφιέρωμα αυτό απευθύνεται και στον έμπειρο επενδυτή. Τον καλεί να διαπιστώσει τις όποιες δυσκολίες της προσωπικής διαχείρισης χαρτοφυλακίου έναντι αυτών μιας συλλογικής επένδυσης και να συγκρίνει τα οφέλη που αποκόμισε και αποκομίζει με αυτά των επαγγελματιών διαχειριστών.

* Το αφιέρωμα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

** Αναδημοσίευση από το φύλλο 470 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”, 22-27/3/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v