Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Place your bets!

Τα ”στοιχήματα” των πρώτων συνεδριάσεων της νέας χρονιάς φαίνεται να δικαιώνουν όσους ποντάρουν ακόμη και σήμερα, παρά την ήπια διόρθωση. Επαναφορά για τη μετοχή των Εμπορικής, Αγροτικής, τη στιγμή που διαμορφώνεται ικανοποιητικά η σχέση ανοδικών – πτωτικών σε ευρύτερο μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις κυλά αργά προς το τέλος της η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Είναι όμως άξιον αναφοράς το ότι για τον Γ.Δ. και τον FTSE-20 τα ελάχιστα σημεία διαμορφώθηκαν σήμερα στις 3.642,1 και 2.005,7 μονάδες, δηλαδή συντηρείται μέχρι... Δευτέρας (και) η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά.

Είναι ενθαρρυντικό το ότι σταδιακά μετά τις 14:00 διαμορφώθηκε ισόρροπη σχέση ανοδικών – πτωτικών σε μεγάλο μέρος της αγοράς, με τους κλαδικούς διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κλωστοϋφαντουργίας, πληροφορικής και τροφίμων να διαμορφώνονται θετικά.

Είναι ενθαρρυντικό επίσης το ότι η προσφορά που βγήκε αρχικά μέχρι τα 28,14 ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα απορροφήθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, για να αντιδράσει στη συνέχεια μέχρι τα 28,80 ευρώ η μετοχή και να σταθεροποιηθεί στις 14:50 στα 28,64 ευρώ.

Αναλόγως απορροφήθηκε η προσφορά μέχρι τα 35,8 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τα 36,14 ευρώ, βελτιώνοντας έτσι και την εικόνα του δείκτη.

Από τις μετοχές που υποχωρούν, καθότι η εικόνα διαμορφώνεται σαφώς πιο ισορροπημένη σήμερα, ξεχωρίζει η ΝΕΛ (στο -13,3%, στα 0,52 ευρώ), κυρίως λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών που έχουν προκύψει από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αντιθέτως, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Αltec, η τάση είναι μέχρι στιγμής ηπιότερη απ’ ό,τι χθες.

Και ας μη διαφεύγει την προσοχή μας πως πρόκειται για τίτλους που υπεραπέδωσαν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα, ομολογουμένως, εντυπωσιακές υπεραξίες.

Συνεχίζεται η βραχυπρόθεσμη αντίδραση της PC Systems με κέρδη 0,06 ευρώ, στα 0,36 ευρώ, της Λογισμός μέχρι τα 1,61 ευρώ, της Vivere στα 0,28 ευρώ, αλλά και της ASKO στα 1,09 ευρώ, της Intertech στα 2,67 ευρώ, της FG Europe στα 3,12 ευρώ, για να ακολουθήσουν Arrow, Μάρακ, Lavipharm, Νεώριον, Πετζετάκις, Rainbow (εύλογα λόγω του split), ΓΕΚ, Αττικάτ, Πλαίσιο, Δομική Κρήτης, Proton Επενδυτική, ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, Global, ΟΛΘ (με αυξημένη για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης εμπορευσιμότητα).

Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας, αντιδρώντας και σήμερα θετικά μέχρι τα 5,08 ευρώ, επιχειρείται να διαμορφωθεί σε κλείσιμο υψηλότερα των 5 ευρώ, ενώ στη μετοχή της Marfin FG έγιναν αρχικά πράξεις προς τα 20,08 ευρώ, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια η τιμή οριακά χαμηλότερα των 20 ευρώ.

Μία ακόμη θετική συνεδρίαση σημειώνεται για τη ΔΕΛΤΑ Project, με τη μετοχή να αντιδρά μέχρι τα 2,54 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v