Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χωνεύει” αποτελέσματα η Σοφοκλέους

Στο ενδεχόμενο της -έστω τεχνικής μορφής- αντίδρασης και της επαναφοράς της Εθνικής υψηλότερα των 35 ευρώ φαίνεται πως ”ποντάρουν” κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι ”παίκτες”. Περισσότερο διστακτική και αναγνωριστική η διάθεση σε ένα ευρύ μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εθνική και ΔΕΗ επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στη μετοχή της Επιχείρησης, αρκετοί που πόνταραν στο ενδεχόμενο της έστω τεχνικής αντίδρασης, εμφανίζονται από την πλευρά των αγοραστών και πάλι υψηλότερα των 17 ευρώ.

Αυξημένες είναι οι συναλλαγές και στη μετοχή της Εθνικής σε εύρος 34,90-34,94 ευρώ.

Κατά την εκτίμησή μας βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, με βάση την αντίδραση αρχής, η μετοχή της Alpha Bank προς τα 25,80 ευρώ και αυτή της Εμπορικής, που διαμορφώνεται υψηλότερα των 24 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, όμως, η διάθεση είναι μάλλον υποτονική, με το ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο σε επιλεγμένους τίτλους.

Έτσι, συνεχίζεται η αντίδραση της Εθνικής Ασφαλιστικής προς τα 4,56 ευρώ, της ΜΕΤΚΑ προς τα 8,24 ευρώ και δευτερευόντως της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, από την αρχή της συνεδρίασης, υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται στις μετοχές των Info-Quest, Altec, Καρδασιλάρης, ΛΑΝ-ΝΕΤ, αλλά και δευτερευόντως σε Byte, FG Europe, Τεγόπουλος, Sanyo και Πλαίσιο.

Σταδιακά, στη συνέχεια το... ”στοίχημα” της αντίδρασης θα επιχειρείται να προεξοφληθεί στη ΔΕΗ, ενώ και πάλι σταδιακά οι αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής φαίνεται πως θα προχωρήσουν προς τα 35,10 ευρώ.

Ήπια η τάση σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ στην Τιτάν οι εντολές εμφανίζονται και πάλι υψηλότερα των 30 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε πως η μέγιστη τιμή της μετοχής έχει διαμορφωθεί στα 30,40 ευρώ, με την προνομιούχο να αποτιμάται περί τα 6 ευρώ φθηνότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v