Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Η απόλυτη επενδυτική πρόταση, αν...

Ποια είναι η απόλυτη επενδυτική πρόταση; Η ΔΕΗ! Με την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα αλλάξει πρόεδρο και θα αρχίσει να λειτουργεί σαν εταιρία. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές δεν έχουν λόγο να στηρίξουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όταν διοικείται σαν φέουδο του 16ου αιώνα. Οι σύγχρονες εταιρίες χρειάζονται managers και όχι βαρόνους και δούκες...

ΔΕΗ: Η απόλυτη επενδυτική πρόταση, αν...
Ποια είναι η απόλυτη επενδυτική πρόταση; Η ΔΕΗ! Με την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα αλλάξει πρόεδρο και θα αρχίσει να λειτουργεί σαν εταιρία.

Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές δεν έχουν λόγο να στηρίξουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όταν διοικείται σαν φέουδο του 16ου αιώνα. Οι σύγχρονες εταιρίες χρειάζονται managers και όχι βαρόνους και δούκες...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μετοχή της εταιρίας έχει πιεστεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η έκθεση της Deutsche Bank ήταν απλώς και μόνο μία αφορμή και όχι η αιτία.

Τις αιτίες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην εξαιρετικά κακή εικόνα που δείχνει προς τα έξω η ΔΕΗ με τις τόσες και τόσες κρίσεις που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό της.

Όταν τα μέλη μιας διοίκησης δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τότε γιατί θα πρέπει ο διαχειριστής ενός fund να ”ποντάρει” πάνω τους;

Η ΔΕΗ χρειάζεται μία πολιτική αλά ΟΤΕ! Χρειάζεται έναν άνθρωπο που να καταλαβαίνει από επιχειρήσεις. Διαφορετικά, αυτά τα οποία έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ταμπλό θα αποδειχτούν απλώς και μόνο προφητικά για τα όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια...

Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο θέμα έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους της ΔΕΗ, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και με την απροθυμία της κυβέρνησης να αυξήσει ανάλογα (ή σχεδόν ανάλογα) τα τιμολόγια της εταιρίας.

Το πολιτικό κόστος αποτελεί για άλλη μια φορά τον βασικό άξονα της στρατηγικής για μία μεγάλη εταιρία.

Ο βασικός της μέτοχος (το κράτος) αποφασίζει να καταπνίξει τα συμφέροντα των μετόχων της μειοψηφίας, επειδή το κυβερνών κόμμα δεν θέλει να χάσει ψήφους!

Σε αυτή την περίπτωση, κύριοι, αποσύρετε τη ΔΕΗ από το χρηματιστήριο και κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Αφήστε και τη σημερινή διοίκηση στη θέση της και έπειτα βάλτε και φωτιά στην εταιρία για να την εξαφανίσετε μια για πάντα από τον χάρτη.

Τα σπίρτα τα έχετε ήδη στα χέρια σας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v