Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Νέες τιμές από EFG, Marfin, Eurocorp, Proton

Ικανοποιημένες εμφανίζονται για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Coca-Cola 3E οι Eurobank Securities και Εγνατία Finance, ενώ η Marfin Analysis, η Proton και η Eurocorp αυξάνουν στα 26, 24 και 24 ευρώ αντίστοιχα την τιμή – στόχο. Στα 26,85 ευρώ την ”βλέπει” η Eurobank Sec.

3E: Νέες τιμές από EFG, Marfin, Eurocorp, Proton
Στα 26,85 ευρώ θέτει η Eurobank Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca-Cola 3E, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 12,3% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή η Marfin Analysis αυξάνει την τιμή-στόχο στα 26 ευρώ, από τα 25,60 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”. Ανάλογα πράττει και η Eurocorp, που αυξάνει την τιμή στα 24 ευρώ, με αμετάβλητη τη σύσταση ”hold”.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, όπου επαναδιατυπώνει παράλληλα τη σύσταση ”outperform”, αναφέρει πως αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του ομίλου την περίοδο 2005-2006 ώστε να αποτυπώσει τη δυναμική που φέρεται να έχει ο όμιλος στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την τιμή-στόχο, επισημαίνει το βελτιωμένο μεσοπρόθεσμο outlook της Coca Cola 3Ε, την επιτυχημένη της επέκταση στις αγορές των μη ανθρακούχων, αλλά και το ισορροπημένο μίγμα των ώριμων και των αναπτυσσόμενων αγορών, το οποίο και δύναται να προσδώσει ισχυρή οργανική ανάπτυξη τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis στην έκθεσή της με τίτλο ”An outperformer bottler” αναφέρει πως αν και τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως κινήθηκαν βάσει τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και των μέσων προβλέψεων της αγοράς, είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του ομίλου.

”Η ισχυρή οργανική αύξηση του όγκου των πωλήσεων συνεχίστηκε στις αναπτυγμένες αλλά και στις αναδυόμενες αγορές, ενώ επηρεάστηκε θετικά και από την ενοποίηση της Multon”, αναφέρει η Marfin Analysis.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι διατηρεί τη σύσταση ”outperform” λόγω της υψηλής χρηματοοικονομικής απόδοσης της Coca Cola 3E, και δη σε σχέση με άλλους εμφιαλωτές, αλλά και δεδομένων των προθέσεων του ομίλου να επεκταθεί επιθετικά τόσο στον τομέα των χυμών όσο και στον τομέα του νερού.

Σε αύξηση (κατά 1,8%) της τιμής-στόχου για τη μετοχή της 3E έως τα 24 ευρώ προχώρησε και η Proton σε report της με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”neutral”. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της 3Ε ισχυρά και υπεράνω των προβλέψεών της και αυτών της αγοράς.

Aπό την πλευρά της η Eurocorp αυξάνει στα 24 ευρώ, από 22,4 ευρώ πριν, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της 3Ε, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”hold”.

H χρηματιστηριακή στην έκθεσή της (24/11) αναθεωρεί υψηλότερα τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 της 3Ε. Βάσει των νέων εκτιμήσεων τα EPS της εισηγμένης θα ανέλθουν στα 1,31 ευρώ το τρέχον έτος και στα 1,5 ευρώ το 2006. Για τα προ φόρων κέρδη οι αναλυτές της Eurocorp αναμένουν να διαμορφωθούν στα 438,5 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 501,1 εκατ. ευρώ το 2006.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται η δυναμική που παρουσιάζει η εταιρία, ωστόσο υπογραμμίζεται το premium με το οποίο διαπραγματεύεται έναντι των ανταγωνιστών της.

Τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ διατηρεί η Εγνατία Finance για τη μετοχή της Coca Cola 3Ε σε report της με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας ισχυρά. Παρά το premium που εμφανίζει η μετοχή έναντι των ανταγωνιστών της, η 3Ε εμφανίζει επίσης καλύτερο προφίλ κόστους, υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και καλύτερες προοπτικές στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Η μετοχή της 3E ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου στα 23,82 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v