Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βόλτες” γύρω από τις 3.300 μονάδες

Αν ”κρατήσουν” οι δύο βυθίσεις που κατέγραψε ο Γ.Δ. στην περιοχή των 3.300 μονάδων, είναι εξαιρετικά πιθανόν προς το τέλος της συνεδρίασης να ανακτηθεί ακόμη και το θετικό πρόσημο για τον Γ.Δ., βοηθούντος και του ευνοϊκού κλίματος που επικρατεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών και με μικρές υπερτιμήσεις τα ΣΜΕ του Αυγούστου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διπλή βύθιση στην περιοχή των 3.300 μονάδων, παρά την ιδιαίτερα θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Τεχνικά, αυτό ενδυναμώνει τη στήριξη στην περιοχή αυτή, καλό θα είναι όμως αυτό το ψυχολογικό όριο να μην απειληθεί για τρίτη φορά, καθώς δύο κορυφές αντέχουν, τρεις όμως ”σπάνε”.

Ο Γ.Δ. στη σημερινή συνεδρίαση, και μέχρι τώρα, δεν έχει ουσιαστική στήριξη από δεικτοβαρείς τίτλους (μόνο η Eurobank κινείται με οριακά θετικό πρόσημο), ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας μόνο η Τιτάν και η Cosmote.

Με θετική μεταβολή Γερμανός, ΕΛΤΕΧ, Hyatt, ΚΑΕ, Motor Oil, Folli Follie, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, αμετάβλητη η Intracom, ενώ από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινούνται με αρνητικό πρόσημο, απώλειες μεγαλύτερες του 1% καταγράφουν η Εμπορική και τα ΕΛΠΕ.

Ο τζίρος ύστερα από 3 ώρες συνεδρίασης ξεπερνά τα 145 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 32,9 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων συνεχίζουν να ακολουθούν την υποκείμενη αγορά με μικρές υπερτιμήσεις.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο πάνω από τις 3.300 μονάδες και ει δυνατόν η επανάκτηση θετικού πρόσημου για το Γ.Δ.

Όσον αφορά στα επιμέρους, σημαντικά κέρδη για την Intramet, κινητικότητα σε όλο τον όμιλο Αγροτικής (ξεκίνησε από την ΕΒΖ δίνοντας πεδίο για επανερχόμενα σενάρια), κινητικότητα και κέρδη για Profile, Unisystem, συνεχίζουν ανοδικά Creta Farm, Χαϊδεμένος κα9ι Lamda Development, ενώ σε ”ντέρμπι” εξελίσσεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v