Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στο ύψος του ελλείμματος, αλλά και στον προϋπολογισμό του 2005, στην εικόνα που επικρατεί στον χώρο της υγείας, στον φόρο πετρελαίου, στα νέα υψηλά της Σοφοκλέους, στις διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή, καθώς και στο deal Intracom-Μινωικών για την FORTHnet αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στο ύψος του ελλείμματος, αλλά και στον προϋπολογισμό του 2005, στην εικόνα που επικρατεί στον χώρο της υγείας, στον φόρο πετρελαίου, στα νέα υψηλά της Σοφοκλέους, στις διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή, καθώς και στο deal Intracom-Μινωικών για την FORTHnet αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Αποκρατικοποιήσεις: Με τρεις κινήσεις σε ΟΤΕ, Αγροτική Τράπεζα και Εμπορική Τράπεζα, θα συνεχιστεί το φθινόπωρο, η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καθώς ο Αύγουστος δεν προσφέρεται για ανάλογες κινήσεις στις διεθνείς αγορές, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Προϋπολογισμός: Συναγερμός σήμανε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς το έλλειμμα φέτος προβλέπεται να ξεπεράσει το 5% ως ποσοστό του ΑΕΠ, αναφέρει η Ημερησία, ενώ συμπληρώνει πως σχεδιάζονται έκτακτα μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2006, επισημαίνοντας παράλληλα πως εξαιρείται από τον ΦΠΑ η αγορά πρώτης κατοικίας.

”Πανικός” διακατέχει το υπουργείο οικονομικών για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, που είχε ήδη φτάσει στα 6,168 δις. ευρώ το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου και συνέχισε την ανοδική του πορεία σημειώνει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης συγκάλεσε χθες έκτακτη ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2006.

Ο δημοσιονομικός συναγερμός σκιάζει πλέον για τα καλά την ελληνική οικονομία, καθώς – ενώ έχει παρέλθει το ”μισό” του έτους – τα έσοδα παραμένουν καθηλωμένα και οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού – για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους – βρίσκονται εκτός στόχου, τονίζει το Κέρδος.

Σε τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, ύψους 3 δις. ευρώ, προσφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τις διαφαινόμενες αποκλίσεις στον εφετινό προϋπολογισμό, σημειώνει η Εξπρές.

ΕΣΥ: Τη νοσηρή εικόνα που επικρατεί στον χώρο των υπηρεσιών υγείας, με βασικές εστίες προβλημάτων τα δυσθεώρητα χρέη των νοσοκομείων και το χάος στον τομέα των προμηθειών αναλώσιμων ιατροφαρμακευτικών υλικών, ανέδειξε χθες, δεκαεπτά μήνες μετά τις εκλογές, με αναλυτικά στοιχεία η ηγεσία του υπουργείου τονίζει η Καθημερινή.

Εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο το ΕΣΥ, αφού οι προμήθειες γίνονται χωρίς έλεγχο, υλικά σαπίζουν σε αποθήκες νοσοκομείων, μισθοί δίνονται σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ακριβές ιατρικές πράξεις δεν μπορούν να πληρωθούν από τα Ταμεία, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Τις 3.300 μονάδες ξεπέρασε η Σοφοκλέους, επισημαίνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως όλοι ψάχνουν τα νέα deals που ”κρύβει”.

Επιμένει ανοδικά η Σοφοκλέους, παρά τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε μια σταθερά ανοδική τροχιά, αναφέρει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας πως το Χ.Α. υπερβαίνει σε ρυθμό ανόδου τις αγορές της ΕΕ.

Φόρος Πετρελαίου: Σημαντικές αλλαγές στην φορολογία του πετρελαίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι και αύριο Παρασκευή σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία αναφέρει πως οι εταιρίες εμπορίας και διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης θα αγοράζουν πληρώνοντας ενιαίο φόρο πετρελαίου και θα εισπράττουν την επιστροφή φόρου που αναλογεί στο πετρέλαιο θέρμανσης που έχουν πωλήσει.

Ολυμπιακή: Σε ομιχλώδες τοπίο συνεχίζεται ο διαγωνισμός πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και εν μέσω πολλών προβλημάτων και διαδικαστικών εκκρεμοτήτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, σημειώνει Το Βήμα.

Δεν θα υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις σε σχέση με την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών πριν από το τέλος Αυγούστου, αναφέρει η Καθημερινή.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών μεταξύ της Olympic Investors – York Capital και του χρηματοοικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης Lazard, αναφέρει το Κέρδος.

Διεθνής Αερολιμένας: Κορυφώνεται αυτές τις ημέρες η κρίση που επί ενάμιση χρόνο σοβεί μεταξύ των μετόχων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και υποκινείται από την Hochtief (ελέγχει το 40%) που επιδιώκει με ένδικα μέσα αλλά και με ”προσεγγίσεις” να δέσει στο άρμα της τη νέα μέτοχο, την Horizon, η οποία απέκτησε το 5% τον Δεκέμβριο του 2003 από την ΑΒΒ.

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση 45% στα κέρδη εξαμήνου τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 288 εκατ. ευρώ εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο ότι θα εμφανίσει η Εθνική.

ΟΠΑΠ: Πέντε είναι οι μνηστήρες για τα τερματικά του ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει πως πρόκειται για τέσσερις ξένες επιχειρήσεις και για την Intralot.

ΔΕΗ: ”Παγώνει” η μετοχοποίηση της ΔΕΗ τονίζει η Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι προωθείται η επέκταση της Επιχείρησης στο εξωτερικό, ενώ ανοιχτό φέρεται να παραμένει το θέμα της συνεργασίας με ξένους οίκους.

Τα σχόλια της αγοράς προκάλεσε η απουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκη από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και του προέδρου της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσά με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αναφέρει Το Βήμα.

Intracom: Στην σταθερή τηλεφωνία εισέρχεται η Intracom αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει ότι το 18% της FORTHnet που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές θα περάσει στην Intracom.

Η Εξπρές επισημαίνει ότι κυοφορείται ένας ανταγωνιστής του ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, τονίζοντας παράλληλα πως ”κλειδί” θα αποτελέσει η Telecom Italia.

Μινωικές: Το 4,4% της ΑΝΕΚ πωλούν οι Μινωικές Γραμμές σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Θεμελιοδομή: Προχωρά η εξυγίανση της Θεμελιοδομής αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας πως η αξία των παγίων στοιχείων της εταιρίας υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ.

Betanet: Αυξημένα εμφανίζονται τα μεγέθη της Betanet στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης, με άνοδο στον κύκλο εργασιών κατά 9,68%, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v