Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”φρούριο” των 3.300 ο Γ.Δ.

Πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 3.300 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, ενώ ζητούμενο αποτελεί το κλείσιμο πάνω από τις 3.302 μονάδες. Πιθανή η διάχυση του ενδιαφέροντος στο μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, αν οι εμπλεκόμενοι πειστούν ότι ο Δείκτης διαθέτει την απαραίτητη δυναμική προκειμένου να κινηθεί υψηλότερα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Φλερτ” του Δείκτη με το ψυχολογικό όριο των 3.300 μονάδων, σε μία συνεδρίαση που διεξάγεται εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος και μέχρι στιγμής παρουσιάζει μάλλον ικανοποιητική εικόνα, έστω και εάν είναι ορατή η διστακτικότητα σε αρκετούς τίτλους.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι βασικό ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 3.302 μονάδες, προκειμένου -τεχνικά τουλάχιστον- να ανοίξει ο δρόμος προς τις 3.350 μονάδες.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, τα μεγαλύτερα κέρδη, πλην της Intracom, είναι για την Τιτάν και τα ΕΛΠΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους οι μόνοι που κινούνται με αρνητικό πρόσημο, αλλά με απώλειες μικρότερες του 1%, είναι οι ΕΛΤΕΧ και ΟΠΑΠ.

Συνεχίζουν να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και όσοι ασχολούνται με την Αγορά Παραγώγων διατηρώντας τις μικρές υπερτιμήσεις, ενώ για τη σημερινή συνεδρίαση εκείνο που παραμένει πρώτιστης σημασίας είναι να βρεθεί ο τίτλος–”ηγέτης” που θα εξασφαλίσει για τον Δείκτη τόσο στη σημερινή όσο και στις επόμενες δύο συνεδριάσεις κλεισίματα πάνω από τις 3.302 μονάδες, κάτι που θα τις μετατρέψει από σημεία αντίστασης σε σημεία στήριξης και ασφαλώς θα ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Όσον αφορά στα επιμέρους, πάνω από τα 95 ευρώ η Τράπεζα Ελλάδος, σημαντικά κέρδη για Ελληνικά Καλώδια και Κέκροπα (με σχετικά τσιμπημένες συναλλαγές), σημαντική κινητικότητα σε Αστέρα και Εθνική Ασφαλιστική, ενώ θεωρείται περίπου βέβαιο από παράγοντες της αγοράς ότι αν υπάρξει γενικότερη αίσθηση ότι ο Δείκτης θα διακρατήσει τις 3.302 μονάδες και ο FTSE θα κινηθεί πάνω από τις 1.850 είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδιαφέρον να διαχυθεί σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ο τζίρος 6 λεπτά προτού συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης υπερβαίνει τα 38,6 εκατ., εκ των οποίων τα 5,1 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v