Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμονή εν μέσω ”θετικού κλίματος”

Αν και η εικόνα παραμένει καλή για Γενικό Δείκτη και FTSE 20, η καλούμενη ”περιφέρεια” είχε σήμερα μάλλον δυσάρεστες εκπλήξεις να αντιμετωπίσει με αρκετούς τίτλους να υποχωρούν σημαντικά απο τα υψηλά ημέρας. Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση, καθώς θα διαφανούν οι προθέσεις για τους τίτλους των FT Mid 40 και Small Cap 80.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση καλής τεχνικά εικόνας για Δείκτη και FTSE (με τον πρώτο να κλείνει στα υψηλά ημέρας), όμως από εκεί και πέρα για τους λάτρεις των χαμηλότερων και κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και για τους πρωινούς αγοραστές η συνέχεια επεφύλασσε μάλλον αρνητικές εκπλήξεις, καθώς αρκετοί τίτλοι όχι μόνο υποχώρησαν σημαντικά από τα υψηλά ημέρας (ακολουθώντας κίνηση διαμετρικά αντίθετη από τον Δείκτη), αλλά σημείωσαν σημαντικές απώλειες και ιδιαίτερα μεγάλη ημερήσια διακύμανση.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί, τονίζοντας την ύπαρξη του θετικού momentum, ενώ σε αυτό φαίνεται να ποντάρουν και όσοι ασχολούνται με την Αγορά Παραγώγων και ακολουθούν την υποκείμενη με μικρές ή μεγαλύτερες (στα συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης) υπερτιμήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση, καθώς αν και αύριο οι μέχρι χθες επιθετικοί αγοραστές σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης τραβηχτούν χαμηλότερα, τότε η εικόνα πιθανότατα θα επιδεινωθεί.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει καλύτερη και σαν πρώτη αντίσταση θεωρούνται οι 3302 μονάδες, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα δεν θα επιφυλάσσει αρνητικές εκπλήξεις.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 3248,53 μονάδες, όμως σταδιακά αντέδρασε και έκλεισε στις 3281,06 με κέρδη 0,44%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 187 εκ. από τα οποία τα 14 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση, θετικός πρωταγωνιστής ο τίτλος της ΔΕΗ με αγοραστές προς το τέλος της συνεδρίαση και ο ΟΠΑΠ αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, Γερμανό, Intracom, ΚΑΕ, Cosmote, Μοτορ Οιλ, Τιτάνα και θετικό πρόσημο για Eurobank, Πειραιώς, Hyatt, ΟΤΕ, Folli Follie , ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της ΕΛΤΕΧ.



Αντίθετα, κανένας τίτλος της υψηλής δεν κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 1% και με απλά αρνητική μεταβολή έκλεισαν ΕΛΠΕ, Alpha Bank, 3E, Εμπορική και Εθνική.

Με συνεχείς αυξομειώσεις η αναλογία ανοδικών- πτωτικών και πορεία αντιστρόφως ανάλογη του Γ.Δ. με τις δεύτερες (147) να υπερισχύουν κυριολεκτικά ”στα σημεία” των πρώτων (145). Πολλοί πρωινοί αγοραστές βρέθηκαν να καταγράφουν σημαντικές ζημιές στο τέλος της ημέρας, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 7%.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα της Τεχνικής Ολυμπιακής των 293.670 και 198.930 τεμαχίων στην τιμή των 5,50 ευρώ.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Σελόντα των 6.950 τεμαχίων στην τιμή των 0,80 ευρώ, ένα πακέτο της Eurobank των 48.481 τεμαχίων στην τιμή των 26,50 ευρώ, ένα πακέτο της Jumbo των 200.000 τεμαχίων στην τιμή των 8,30 ευρώ και ένα πακέτο του ΟΠΑΠ των 1.100 τεμαχίων στην τιμή των 26,50 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Εθνικής Τράπεζας των 150.000 τεμαχίων στην τιμή των 30,56 ευρώ και δύο πακέτα του ΟΠΑΠ των 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 26,02 ευρώ και των 70.000 τεμαχίων στην τιμή των 26,07 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v