Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το momentum

Θετικό παραμένει το momentum, αλλά και η ψυχολογία σε εγχώριο επίπεδο, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες επισημαίνουν, όμως, από την άλλη τις περιορισμένες επιχειρηματικές εξελίξεις εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis αναφέρει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο περιορισμένων εταιρικών νέων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Συμπληρώνει, όμως, πως η πιθανότητα σημαντικής πτώσης από τα

τρέχοντα επίπεδα διαφαίνεται περιορισμένη.

Σταθεροποιητικές τάσεις µε επιλεκτικές τοποθετήσεις στη µεγάλη κεφαλαιοποίηση εκτιμά η Emporiki πως θα παρουσιαστούν κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε το πρόσηµο του Γενικού Δείκτη να καθορίζεται και από την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηµατιστηρίων.

Σύμφωνα με την Proton Securities, η ψυχολογία –σε εγχώριο επίπεδο– παραμένει θετική. Από την άλλη, η χρηματιστηριακή επισημαίνει όμως πως αφενός η αγορά παρουσιάζει ενδείξεις ότι είναι ”υπεραγορασμένη” και αφετέρου οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, η οποία συμπληρώνει πως αν και η χθεσινή πτώση στις αμερικανικές αγορές ενδέχεται να οδηγήσει σε κινήσεις αποκόμισης κερδών, δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά η τάση στην αγορά, όπου το momentum που επικρατεί είναι θετικό.

Χωρίς σημαντικές αποκλίσεις εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως ιδιαίτερα πιθανό είναι να παρουσιαστούν τάσεις αναμονής.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιουργούν παράλληλα περιορισμένη ροή όσον αφορά στις ειδήσεις.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως στο πλαίσιο της ανόδου που καταγράφουν οι διεθνείς αγορές, αλλά και λόγω του θετικού momentum που επικρατεί σε εγχώριο επίπεδο, η ευφορία των τελευταίων συνεδριάσεων αναμένεται να διατηρηθεί.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 0,45% έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης και με τις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν για δεύτερη συνεχή ημέρα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συναλλαγματική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Αγροτικής Τράπεζας, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ κυρίως, αλλά και σε ορισμένους τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v