Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρουσα (και) η σημερινή συνεδρίαση

Συνεδρίαση λιγότερο ειδικών συνθηκών, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα, αναμένεται και η σημερινή, με το διεθνές κλίμα να παραμένει ”φιλικό” και τους εμπλεκόμενους στην Αγορά Παραγώγων συγκρατημένα αισιόδοξους. Άλλωστε, η χθεσινή τελευταία ώρα αποδυνάμωσε σημαντικά το ”οπλοστάσιο” των εν δυνάμει πωλητών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται και η σημερινή συνεδρίαση, όπου, πιθανότατα λόγω λιγότερων έκτακτων γεγονότων, θα φανούν οι διαθέσεις τόσο των αγοραστών όσο και των πωλητών, αν και η χθεσινή τελευταία ώρα θα πρέπει να αποδυνάμωσε αρκετά τους δεύτερους.

Το διεθνές κλίμα παραμένει θετικό (παρά τις σχετικές απώλειες στη Wall Street τα ασιατικά χρηματιστήρια παρουσίασαν μικτή εικόνα στο κλείσιμό τους, ουδέτερο έως ελαφρώς ανοδικό το ξεκίνημα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών), ίσως όμως αξίζει υποσημείωσης η έκθεση μεγάλου διεθνούς οίκου, ο οποίος τόνιζε στους πελάτες του και σε όσους έχουν θέσεις long να τις μειώσουν κατά 50% μετά τα συμβάντα του Λονδίνου.

Από εκεί και πέρα περισσότερο αισιόδοξοι παραμένουν όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων. Έκλεισαν τα συμβόλαια και των τριών δεικτών ανοδικά και με σημαντικές υπερτιμήσεις, δείχνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων περιμένουν το Χ.Α. ακόμα υψηλότερα.

Μάλιστα, κύριος ”πρωταγωνιστής” στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΠΑ ήταν η μεσαία κεφαλαιοποίηση όχι μόνο γιατί παρουσίασε σημαντικά κέρδη, αλλά γιατί αυξήθηκε σημαντικότατα ο αριθμός των συμβολαίων.

Τεχνικά, η χθεσινή συνεδρίαση δεν ενδείκνυται για εξαγωγή συμπερασμάτων λόγω εντονότατης μεταβλητότητας.

Ωατόσο, αν ο Δείκτης εξασφαλίσει κλείσιμο πάνω από τις 3.257 μονάδες, και πολύ περισσότερο πάνω από τις 3.270 μονάδες, δεν αποκλείεται να προσεγγίσει ή και να υπερκεράσει το ψυχολογικό όριο των 3.300 μονάδων, ενώ για τον FTSE σημαντικό επίπεδο αντίστασης θεωρούνται οι 1.876 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v