Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα κοιτάζει η Σοφοκλέους

Στην περιοχή των 3.250 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης σε μια ικανοποιητική συνεδρίαση, όπου ο ΟΠΑΠ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών. Σημαντικά τα κέρδη για Πειραιώς, Alpha και αρκετές ακόμη. Στο 2,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, έστω και αν μετά τη συμπλήρωση των 3 ωρών ο δείκτης απομακρύνεται σαφώς από το επίπεδο των 3.255,1 μονάδων.

Ασφαλώς ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να συγκεντρώνει όχι μόνο την προσοχή αλλά και το περισσότερο από το 60% των συναλλαγών (μάλιστα προς στιγμήν απορρόφησε όλες τις απώλειες και έφθασε μέχρι το χθεσινό κλείσιμο), ενώ ικανοποιητική εικόνα παρουσιάζουν και άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι όπως Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ και ΕΛΤΕΧ.

Μόνο τα ΚΑΕ κινούνται με αρνητικό πρόσημο, αμετάβλητη η Intracom, ενώ ζητούμενο παραμένει το όσο δυνατόν υψηλότερο κλείσιμο του δείκτη στο τέλος της συνεδρίασης.

Σχετική κινητικότητα σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης όπως Notos Com, και Άβαξ αλλά και στις γνωστές από προηγούμενες συνεδριάσεις μικρότερες τράπεζες όπως Αττικής, Εγνατία, ενώ σημαντικό όγκο συναλλαγών και ημερήσια κέρδη καταγράφει η Αγροτική Τράπεζα.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 212 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 29,3 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν συνεχιστεί η συναλλακτική δραστηριότητα με αυτούς τους ρυθμούς, η μικτή αξία θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Τεχνικά ο FTSE δεν θα πρέπει να υποχωρήσει σε κλείσιμο κάτω από τις 1.800 μονάδες. Σε περίπτωση κλεισίματος πάνω από τις 1.836 είναι εξαιρετικά πιθανή στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις η προσέγγιση των 1.850-1.860 μονάδων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η συνέχεια, καθώς η αναβάθμιση του γουάν δημιουργεί έκρηξη κερδών στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v