Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ”ρευστοποιούντες” ο πρώτος λόγος

Αν και η σημερινή μέρα μοιάζει να ανήκει στους πωλητές, όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν ανοικτά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Aπό την υψηλή κεφαλαιοποίηση πιέζονται Τιτάνας και Alpha Bank. Σταδιακά επιβραδύνεται και ο τζίρος, με τους αγοραστές λιγότερο δυνατούς και τους πωλητές να δείχνουν ότι προς στιγμήν ελέγχουν την κατάσταση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιβραδύνεται σταδιακά ο τζίρος, επιστρέφουν οι πωλητές σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους, επιβαρύνεται τεχνικά η εικόνα και όλα δείχνουν ανοικτά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, έστω και εάν οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγωγών προς το παρόν δείχνουν ψύχραιμοι και επιμένουν σε μικρές υπερτιμήσεις (αναφορικά με τα ΣΜΕ του FT 20).

Aπό την υψηλή κεφαλαιοποίηση πιέζονται Τιτάνας και Alpha Bank, με αξιοσημείωτες απώλειες Πειραιώς, Eurobank, Βιοχάλκο, 3Ε, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και αρνητική μεταβολή για Cosmote, Motor Oil, OTE, ενώ αμετάβλητες είναι προς το παρόν οι ΕΛΤΕΧ, Hyatt, Folli Follie και Intracom.

Αντίθετα, με θετικό πρόσημα αλλά με κέρδη που δεν υπερβαίνουν το 1% οι Γερμανός, Εμπορική Τράπεζα, ΚΑΕ και Εθνική. Τεχνικά η εικόνα δείχνει να επιβαρύνεται σχετικά, αφού μετά από 2 βυθίσεις του δείκτη στην περιοχή των 3.230 μονάδων η τρίτη βύθιση έφερε την καθοδική διάσπαση, με αποτέλεσμα μετά από 3 ώρες ο δείκτης να κινείται κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Σταδιακά επιβραδύνεται και ο τζίρος, με τους αγοραστές λιγότερο δυνατούς και τους πωλητές να δείχνουν ότι προς στιγμήν ελέγχουν την κατάσταση (μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 154 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές), ενώ στο 1 προς 1,5 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών - πτωτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v