Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην υστέρηση που καταγράφουν τα έσοδα του Δημοσίου, στο εμπορικό έλλειμμα του πρώτου πενταμήνου, στο νέο ρεκόρ τετραετίας της Σοφοκλέους, αλλά και στα υψηλά επίπεδα όπου πωλείται η βενζίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην υστέρηση που καταγράφουν τα έσοδα του Δημοσίου, στο εμπορικό έλλειμμα του πρώτου πενταμήνου, στο νέο ρεκόρ τετραετίας της Σοφοκλέους, αλλά και στα υψηλά επίπεδα όπου πωλείται η βενζίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Παυλόπουλος: Στο επίκεντρο των ανισοτήτων στον δημόσιο τομέα βρίσκεται η επιδοματική πολιτική, αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην Εξπρές, όπου παράλληλα δηλώνει κατά της άρσης της μονιμότητας και τονίζει ότι δεν θα ανασταλεί η λειτουργία της Ολυμπιακής.

Εξοπλιστικά προγράμματα: Τις πρώτες της αποφάσεις για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων έλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως εγκρίθηκε η προμήθεια 30 νέων αμερικανικών αεροσκαφών F-16/Block52+, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον δέκα.

Το πρώτο γραμμάτιο προς τις ΗΠΑ, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ξεχρεώθηκε χθες με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να παραγγείλει 40 νέα μαχητικά F-16, παρά τα δεκάδες προβλήματα που έχει καταγράψει η Πολεμική Αεροπορία σε δύο απόρρητες εκθέσεις της, που αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία.

Δημόσια Ταμεία: Δραματική υστέρηση εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα στο εξάμηνο του 2005, με τη ”μαύρη τρύπα” να φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ, σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι απώλειες από το ΦΠΑ ανέρχονται στα 842 εκατ. ευρώ.

Εμπορικό Έλλειμμα: Νέα έκρηξη σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους σύμφωνα με Το Βήμα, ενώ η Ημερησία συμπληρώνει πως το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ξεπέρασε τα 6 δισ. ευρώ.

Μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών καταγράφηκε τον Μάιο, με παράλληλη αύξηση των εξαγωγών και συγκράτηση των εισαγωγών, αλλά στο πεντάμηνο το έλλειμμα παρουσιάζει αισθητή αύξηση, υπό το βάρος και των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Σε ρεκόρ τετραετίας οδήγησαν χθες οι τίτλοι των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης τον Γενικό Δείκτη σημειώνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι οι επενδυτικοί κύκλοι συνιστούν σύνεση.

”Η Σοφοκλέους δεν ανακάλυψε την Αμερική” ήταν το σχόλιο κορυφαίου χρηματιστηριακού παράγοντα, σχολιάζοντας την τρελή κούρσα της αγοράς που πλέον κινείται πάνω από τα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας, αναφέρει το Κέρδος.

Επωφελούμενος από τη γενικότερη άνοδο του χρηματιστηρίου ο κλάδος των εταιριών επενδύσεων το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου πέτυχε κέρδη και μικρή άνοδο του ενεργητικού, έναντι ζημιών που εμφάνιζε στο τέλος Ιουνίου, σημειώνει η Καθημερινή.

ΓΣΕΕ: Απεργία θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τρίτη αναφέρουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως η ΓΣΕΕ δίνει παράλληλα ραντεβού στη ΔΕΘ με κινητοποιήσεις.

Βενζίνη: Πάνω από 1 ευρώ πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη τονίζει Το Βήμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αν και τα καύσιμα πωλούνται στην Ελλάδα χαμηλότερα απ’ ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, κατατρώγουν το εισόδημα.

Ασφαλιστικά ταμεία: Τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας θα πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία από το κράτος σε θέματα διαχείρισης των χαρτοφυλακίων επενδύσεων, υιοθετώντας καθαρά επαγγελματικά κριτήρια για αύξηση των εσόδων τους από καλύτερες αποδόσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Internet: Ένας στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιεί το Internet, ενώ το 12% των χρηστών πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές και το 14% πραγματοποιεί αγορές online σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Έντονα επικρίνει ο ΣΜΕΧΑ τον τρόπο της δημόσιας προσφοράς των μετοχών του ΟΠΑΠ που ουσιαστικά εμπόδισε τις ελληνικές επιχειρήσεις (τράπεζες και ΑΧΕΠΕΥ) να εγγράψουν τους ήδη πελάτες τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, αναφέρει η Καθημερινή.

Εμπορική: Το ”πράσινο φως” άναψε το Δημόσιο στο διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας ώστε να δρομολογήσει τις διαδικασίες επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος, αλλά και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, καθώς η ΔΕΚΑ, όντας μέτοχος σε ποσοστό 5%, ζήτησε τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης όπου θα συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, σημειώνει Το Βήμα.

Το Δημόσιο επισπεύδει την αύξηση κεφαλαίου, αλλά οι Γάλλοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 25 θα ανέλθουν μέχρι το τέλος του έτους τα καταστήματα της Egyptian Commercial Bank, που εξαγόρασε πρόσφατα ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο, σημειώνει το Κέρδος.

Δέλτα: Την πρώτη θέση στην αγορά του γάλακτος διεκδικεί ο όμιλος της Δέλτα ”ρίχνοντας το γάντι” στην ”ηγεμονεύουσα” σήμερα Friesland Hellas αναφέρει Το Βήμα.

Στόχο για μερίδιο της τάξεως του 8% τον πρώτο χρόνο και 15% στην τριετία έχει θέσει η Δέλτα από το λανσάρισμα του νέου συμπυκνωμένου γάλακτος στην ελληνική αγορά, σημειώνει το Κέρδος.

Πλαίσιο: Αύξηση κερδών και πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2005 ανακοίνωσε η Πλαίσιο σύμφωνα με Το Βήμα.

Τέρνα: Στα 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο της Τέρνα σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως το Δημόσιο ”κοντεύει” να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του.

Πουλιάδης: Το ”πράσινο φως” για την έκδοση ομολογιακού δανείου έδωσε η γενική συνέλευση της Πουλιάδης, η οποία παράλληλα αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών περίπου 3,5% του συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v