Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, που προς το παρόν δείχνουν να απορροφώνται με σχετική ευκολία, ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και υποσχέσεις για μία ακόμη ενδιαφέρουσα συνεδρίαση εν μέσω θέρους. Διορθωτικά Alpha και ΔΕΗ, κέρδη για Γερμανό, Intracom.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξελίσσεται έως τώρα η συνεδρίαση, καθώς οι αρχικές κινήσεις ρευστοποίησης κερδών και οι όποιοι κραδασμοί δημιούργησαν δείχνουν σταδιακά να απορροφώνται από τους αγοραστές και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό προς το τέλος της ημέρας ο δείκτης όχι απλώς να επανακτήσει το θετικό πρόσημο, αλλά να κινηθεί και υψηλότερα.

Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται να συμφωνούν και όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων, καθώς μετά τις πρώτες μικρές υποτιμήσεις τώρα ακολουθούν κατά βήμα την υποκείμενη στην ανοδική της αντίδραση. ”Συνήγορος” αυτής της ανόδου δείχνει και το διεθνές κλίμα, αφού η μικτή εικόνα που παρουσίαζαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχει μετατραπεί σε ανοδική και οι 3 μεγάλες αγορές είναι με θετικό πρόσημο.

Τεχνικά ο δείκτης επιβεβαίωσε μια στήριξη στις 3.230 μονάδες και ζητούμενο μένει το πού θα εκτονωθεί η πρώτη ανοδική αντίδραση και εάν και κατά πόσον θα επανέλθουν επιθετικά οι πωλητές. Αυτό εννοείται ότι έχει εξακοντίσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μέχρι στιγμής τις συναλλαγές, καθώς στα πρώτα 50 λεπτά η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 67 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούν πακέτα.

Όσον αφορά τα επιμέρους, για μία ακόμα συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη ο τίτλος της Γενικής Τράπεζας, στο ανώτατο όριο ανόδου η μετοχή της Πουλιάδης μετά τις πιθανολογούμενες εξελίξεις, σε παράλληλη ανοδική κίνηση ΟΛΠ και ΟΛΘ, αξιοπρόσεκτα κέρδη για ΕΥΔΑΠ και Αλουμίνιο και κινητικότητα στην ΕΛΒΑΛ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, τα μεγαλύτερα κέρδη είναι για τον Γερμανό (από σήμερα χωρίς το δικαίωμα στη διανομή δωρεάν μετοχών), αξιοσημείωτα κέρδη για Intracom, Folli Follie, θετική μεταβολή για Εθνική, Εμπορική, Βιοχάλκο και Cosmote.

Συμπερασματικά, τα πρώτα 50 λεπτά συνεδρίασης αφήνουν υποσχέσεις ότι όσοι παρακολουθήσουν σήμερα την αγορά, δεν θα πλήξουν, έστω και αν πιθανότατα και πάλι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε λίγους τίτλους, καθώς στην πρώτη κίνηση του δείκτη σε αρνητικό πρόσημο οι πτωτικές υπερτερούν σαφώς των ανοδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v