Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κούρσα” με Εμπορική - ΟΠΑΠ

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγεί τον κλαδικό της δείκτη αλλά και το Γενικό σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά τρέχοντος έτους, όμως προς το παρόν το ενδιαφέρον περιορίζεται εκεί. Σημαντικά κέρδη για Εμπορική και ΟΠΑΠ που ξεπερνούν τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Στο 2,5 προς 1 η σχέση ανοδικών πτωτικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τράπεζες και ΟΠΑΠ στέλνουν Γενικό Δείκτη και FTSE σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους και δημιουργούν μία τεχνικά ικανοποιητική εικόνα.

Όμως, προς το παρόν, όλα δείχνουν να ξεκινούν και να τελειώνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς από εκεί και χαμηλότερα το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι τουλάχιστον υποτονικό, ενώ περισσότεροι από 140 τίτλοι μετά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αρνητικό πρόσημο κινούνται μόνο Ελληνικά Πετρέλαια, Hyatt, ΚΑΕ και Folli Follie, ιδιαίτερα σημαντικά τα κέρδη άνω των πέντε ποσοστιαίων μονάδων για ΟΠΑΠ και Εμπορική, θετικά συνδράμουν Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Intracom, ΟΤΕ και Τιτάνας, όμως είναι εξαιρετικά νωρίς, προς το παρόν τουλάχιστον, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ασφαλώς αν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε προέκταση ο Γενικός Δείκτης κλείσουν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, απαιτείται άμεση αναθεώρηση στόχων αλλά και κινήσεις stop loss για όσους έχουν πάρει short θέσεις στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, όπου οι εμπλεκόμενοι, παρά τη σημαντική άνοδο που καταγράφει η υποκείμενη, συνεχίζουν να δίνουν μικρές υπερτιμήσεις στα Συμβόλαια του FTSE.

Ο τζίρος στα πρώτα 33 λεπτά της συνεδρίασης ”ακουμπάει” στα 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 1,7 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 70.200 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 24,88 ευρώ.

Ζητούμενο από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης είναι ασφαλώς η διεύρυνση του ενδιαφέροντος και σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, προκειμένου η ανοδική τάση να αποκτήσει διατηρήσιμο χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v