Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαν σε... διακοπές

Περιορισμένη μεν η προσφορά σε βασικές μετοχές του FTSE-20, πλην όμως η μη ενεργοποίηση κυρίως ξένων αγοραστών, νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγεί λίγο χαμηλότερα τον FTSE-20. Σε γενικές γραμμές, καλύτερη παραμένει η εικόνα σε μετοχές του μεσαίου χώρου. Σημαντικά κέρδη για Εμπορική, ΑΤΕ, Τιτάν και ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση για επίσπευση των αγορών από πλευράς των ξένων.

Αυτό έχει ως συνέπεια την υποχώρηση του Γ.Δ. προς τις 3.110 μονάδες και του FTSE-20 προς τις 1.740 μονάδες.

Η προσφορά που εκδηλώνεται σε μετοχές κυρίως των Alpha, Eurobank, Πειραιώς παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.

Λιγότερες των 200.000 τεμαχίων στις 14:20 στη μετοχή της Αlpha Bank, ούτε 100.000 στη Eurobank και περίπου 180.000 στην Πειραιώς δεν παραπέμπουν σε ικανή προσφορά.

Μέχρι στιγμής, η μόνη μετοχή όπου πράγματι υπάρχουν πωλήσεις είναι αυτή του ΟΤΕ, που υποχωρεί και πάλι χαμηλότερα των 16 ευρώ.

Από τον FTSE-20, για ΟΠΑΠ, Εθνική, Τιτάν και Coca Cola καταγράφεται θετικό πρόσημο.

Στη μεσαία κατηγορία η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς είναι περισσότερες οι μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται.

Συγκεκριμένα, σε Attica Group, Chipita, Άκτωρ, Αττικής, Εγνατία, Ιατρικό Αθηνών, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Ηρακλής οι συναλλαγές κρίνονται ικανοποιητικές.

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται για τις μετοχές των Info-Quest, ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ, Μηχανική και ορισμένων ακόμη εταιριών.

Αν και από τεχνικής πλευράς η βραχυπρόθεσμη τάση γεννά κάποιες επιφυλάξεις, η στάση των ισχυρών παραγόντων της αγοράς παραμένει θετική για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Εκτιμούν πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας απορρόφησης του 16,44% του ΟΠΑΠ μπορεί να οδηγήσει σε εισροή ρευστότητας τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί πως λήγει σήμερα και η σειρά μηνός Ιουλίου στα Παράγωγα, το θετικό ενδεχόμενο παραμένει ισχυρότερο για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v