Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπροστά τα μεσαία

Οι προσδοκίες που γεννά η υπό διαμόρφωση ”νέα αγορά” αποτυπώθηκαν χθες με κέρδη στο ταμπλό. Για πολλούς, ευτυχώς, τίτλους το περιθώριο υπεραπόδοσης είναι σημαντικό, καθώς ο FTSE-20 βρίσκεται σε συσσώρευση πέριξ των 1.750 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα όσα έγιναν χθες στη Σοφοκλέους αποτελούν, κατά την εκτίμησή μας, μέρος των όσων δρομολογούνται με τη δημιουργία της ”νέας αγοράς”.

Η εκτίμηση πως σε πολλά και παράλληλα επίπεδα αποδεσμεύονται δυνάμεις και δυνατότητες, δημιουργεί δικαιολογημένη ευφορία σε ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς.

Για μετοχές εταιριών με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 100 εκατ. ευρώ και οικονομικά εύρωστη θέση υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες πως μπορεί να αποτελέσουν τις επόμενες επενδυτικές επιλογές ξένων και ισχυρών επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Επιπλέον, για μετοχές εταιριών που θα ενταχθούν στην ”κύρια αγορά” δημιουργούνται επίσης προσδοκίες, καθότι για αρκετές θα ισχύει πολύ σύντομα η διαδικασία της συνεχούς και πεντάωρης διαπραγμάτευσης, αντί των όσων υφίστανται σήμερα.

Ακόμη και για την τρίτη -τελευταία- κατηγορία μετοχών εκτιμάται πως είναι δυνατή η ανάδειξη εκείνων των εταιριών που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως κελύφη.

Προσβλέποντας περισσότερο στη μεσοπρόθεσμη τάση που προοιωνίζεται θετική για μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, θα επιμείνουμε πως δεν έχει και τόση σημασία η πορεία του Γενικού Δείκτη.

Αυτό που κατά την εκτίμησή μας έχει σημασία, είναι η διατήρηση του θετικού κλίματος στο υπόλοιπο της αγοράς και όχι τόσο στον FTSE-20.

Πρακτικά, λόγω και της αυριανής λήξης των παραγώγων εξακολουθούν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι μετοχές των Ιατρικού Αθηνών, ΟΛΠ (σε ιστορικά υψηλή τιμή), Infο-Quest, ΕΥΔΑΠ, Flexopack, Επίλεκτος, Καρδασιλάρης, βεβαίως Chipita, Κλωστήρια Ναυπάκτου και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v