Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορεί η Σοφοκλέους υψηλότερα;

Διεθνές κλίμα, placement του ΟΠΑΠ, αποτελέσματα Εμπορικής και λήξη Συμβολαίων Ιουλίου αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση και τις διαθέσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσα εβδομάδας. Η ψυχολογία παραμένει θετική, όμως, για να αναμετρηθεί ο Δείκτης με νέα υψηλά τρέχοντος έτους, πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να επιτύχει δύο κλεισίματα πάνω από τις 3.150 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν σαν πιθανότερο σενάριο αυτό της τάσης συσσώρευσης, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί το placement του ΟΠΑΠ και να λήξουν τα ΣΜΕ Ιουλίου.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στη μετοχή του Οργανισμού Προγνωστικών, αλλά και στην Εμπορική, που αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης (εν μέσω φημών για ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά και φημών για την πρόθεση της Credit Agricole όχι μόνο για να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και να καλύψει τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα αυξάνοντας το ποσοστό της στην τράπεζα).

Θετικός συνοδοιπόρος στην ανοδική κίνηση το διεθνές κλίμα, με τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν υψηλά τριετίας και τις τιμές του πετρελαίου να συνεχίζουν την καθοδική τους διόρθωση.

Όμως, κάποιες ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν μετά το μέσον της χθεσινής συνεδρίασης σε Intracom και Εθνική τεχνικά δημιούργησαν αρνητικές αποκλίσεις, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ζητούμενο παραμένει εάν και κατά πόσο θα διατηρηθεί η όποια κινητικότητα (σε άλλες περιπτώσεις δικαιολογημένη σε άλλες αδικαιολόγητη) παρουσιάζουν κάποιοι τίτλοι της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά, σαν ισχυρή αντίσταση παραμένει το υψηλό τρέχοντος έτους των 3.151 μονάδων, ενώ πρώτη στήριξη οι 3.114 και επόμενη και ισχυρότερη οι 3.107-3.104 μονάδες.

Όσον αφορά στον FTSE που αποτελεί ουσιαστικά και το κριτήριο- ”μοχλό” ανόδου για τον Δείκτη, η χθεσινή υποχώρηση από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.767 μονάδων κατέστησε αυτές πρώτη αντίσταση.

Εάν όμως υπερκεραστούν οι επόμενες αντιστάσεις, υιοθετούνται οι 1.810 και 1.845 μονάδες.

Αντίθετα, σε περίπτωση υποχώρησης οι 1.753-1.751, 1745-1.742, 1.733-1.725 (gap) και 1.720 μονάδες αποτελούν στηρίξεις που δεν χαλάνε τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v