Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις συζητήσεις για το ωράριο, στο εμπόριο και συγκεκριμένα στην εικόνα των πωλήσεων αλλά και στην αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, καθώς και στις επιδράσεις που δημιουργούν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις συζητήσεις για το ωράριο, στο εμπόριο και συγκεκριμένα στην εικόνα των πωλήσεων αλλά και στην αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, καθώς και στις επιδράσεις που δημιουργούν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ωράριο: Σε ναυάγιο κατέληξε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης με τη ΓΣΕΕ για τις κυοφορούμενες αλλαγές στο καθεστώς των υπερωριών και του ελαστικού ωραρίου, επισημαίνει Το Βήμα.

Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και ΓΣΕΕ για το ελαστικό ωράριο και τις νέες ρυθμίσεις στο εργασιακό σύμφωνα με την Ημερησία.

Εμπόριο: Η αγορά ”βουλιάζει” στην ύφεση, σημειώνει Το Βήμα, το οποίο συμπληρώνει πως οι πωλήσεις σημειώνουν ραγδαία πτώση, αφού ακόμη και η άλλοτε ακμάζουσα αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει σημάδια κόπωσης, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ακάλυπτες επιταγές αυξήθηκαν κατά 48,54%.

Η ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου συνεχίστηκε με έντονο ρυθμό και το 2004, όπως δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα δείγματος 3.402 εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ τα οποία επεξεργάστηκε η ICAP, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Εξαγωγές: Πλήρη αναστροφή εμφανίζουν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο τον μήνα Μάιο, καθώς μετά από αρκετό διάστημα οι εξαγωγές παρουσιάζουν εκρηκτική άνοδο έναντι των εισαγωγών, που μειώνονται σημαντικά σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, τονίζει το Κέρδος.

Συμπράξεις Ιδιωτών – Δημοσίου: Ενίσχυση της διαφάνειας των δημοσίων συμβάσεων που θα εκτελεστούν με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα εισηγείται η οικονομική και κοινωνική επιτροπή, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Τρία ”φαντάσματα” πλανώνται πάνω από την Ευρώπη, αναφέρει η Καθημερινή η οποία εξηγεί πως πρόκειται για την ασθενική ανάπτυξη, τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα δημοσιονομικά προβλήματα, τονίζοντας πως ο ”μαύρος χρυσός” περικόπτει το 0,3% της ασθενούς ανάπτυξης και επιτείνει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Σοφοκλέους: Στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Ράδιο Κορασίδη, Elephant, Θεμελιοδομής και Κορ-Φιλ που αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. αναφέρεται η Καθημερινή.

Στις 50 εισηγμένες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του δανεισμού αναφέρεται το Κέρδος, επικαλούμενο σχετική ανάλυση της Hellastat.

Τουρισμός: Σε τροχιά υποβάθμισης στη διεθνή σκηνή ο ελληνικός τουρισμός, καθώς η ακρίβεια και οι χαμηλές υπηρεσίες αποδυναμώνουν τη διεθνή θέση της χώρας, αναφέρει η Ημερησία.

Ναυτιλία: Υπογράφεται σήμερα από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, σημειώνει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Αυξάνονται τα πάγια του ΟΤΕ από 1ης Αυγούστου σημειώνει Το Βήμα.

Εθνική Τράπεζα: Ένα άτυπο ταξίδι στη Ρωσία ”αναθερμαίνει” το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες αγορές, αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως η Ρωσία και η Τουρκία θεωρούνται άλλωστε στρατηγικής σημασίας επιλογές, αν παρουσιασθεί η κατάλληλη ευκαιρία για εξαγορά ή αυτόνομη παρουσία.

Εμπορική Τράπεζα: Αυξημένα κατά 25%-30% θα είναι τα κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως σήμερα η τράπεζα ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το κόστος στο Ασφαλιστικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v