Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε 5 τίτλους το 60% του τζίρου

Συνεδρίαση που αναμενόταν θετική και επαλήθευσε τους αισιόδοξους, πλην όμως ο Δείκτης υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στους τίτλους ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Εμπορική και Alpha, που έκαναν το 60% του τζίρου. Μεταξύ 22-24 ευρώ αναμένουν παράγοντες της αγοράς το εύρος τιμών στο placement του ΟΠΑΠ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που αναμενόταν θετική και επαλήθευσε τους αισιόδοξους, όμως ο Δείκτης υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας και η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Εν τω μεταξύ το σύνολο των παραγόντων της Αγοράς συμφωνεί ότι η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ξεκίνησε θα είναι σημαντικής ιδιαιτερότητας και οι τρεις παράγοντες που θα διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις θα είναι το placement του ΟΠΑΠ (παράγοντες της αγοράς βλέπουν εύρος τιμών μεταξύ 22 - 24 ευρώ), το διεθνές κλίμα και η λήξη των Σ.Μ.Ε Ιουλίου, με τον τρίτο μάλλον να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς μέχρι τώρα οι εμπλεκόμενοι στο Χ.Π.Α. δεν έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους και ακολουθούν κατά πόδας την υποκείμενη.

Τεχνικά η εικόνα θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι από το μέσον της συνεδρίασης και μετά χάλασε σχετικά, όχι μόνο γιατί ο Δείκτης υποχώρησε αρκετά από το υψηλό ημέρας (κυρίως λόγω πιέσεων που εμφανίστηκαν στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας), αλλά γιατί δημιουργήθηκαν αρνητικές αποκλίσεις, ενώ σημαντική αντίσταση παραμένει το προηγούμενο υψηλό των 3151 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, θετικότεροι πρωταγωνιστές ΟΠΑΠ και Εμπορική, με αξιοσημείωτα κέρδη Alpha Bank, Folli Follie, Πειραιώς, θετικό πρόσημο για Eurobank, Coca-Cola, Cosmote, ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ και αμετάβλητοι οι ΟΤΕ και Motor Οil.

Αντίθετα πωλήσεις προς το τέλος για Εθνική και Ιντρακόμ, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Γερμανό και αρνητική μεταβολή για ΚΑΕ και Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο έφτασε μέχρι τις 3134,36 μονάδες, όμως από τις 12.53 ακολούθησε μόνιμη πλαγιοκαθοδική κίνηση, υποχώρησε μέχρι τις 3113,87 και έκλεισε στις 3115,41 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 178,7 εκ. από τα οποία τα 4,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Με μειωμένο ενθουσιασμό η τελική εικόνα, 167 ανοδικές μετοχές έναντι 98 πτωτικών, παρά ταύτα 16 τίτλοι διακράτησαν κέρδη από 8-16,67%.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 30.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 24 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Εμπορικής στα 23,60 ευρώ, ένα πακέτο 20.440 τεμαχίων της Εθνικής στα 29,72 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 20 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης πέρασαν ένα πακέτο 1.250 τεμαχίων της Μυτιληναίος στα 10,60 ευρώ και ένα πακέτο 40.000 της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 29,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v