Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αναβάθμιση σύστασης σε ”buy” για Εθνική

Σε ”αγορά” από ”συσσώρευση” αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου επαναδιατυπώνει την αισιοδοξία της για την πορεία της αγοράς και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις τράπεζες, τονίζοντας ότι τα top picks της είναι οι Εθνική, Alpha και Πειραιώς. Τα top picks από μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Εγνατία: Αναβάθμιση σύστασης σε ”buy” για Εθνική
Σε ”αγορά” από ”συσσώρευση” αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, διατηρώντας ωστόσο την τιμή-στόχο των 33,60 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Ιουλίου στα 29,66 ευρώ.

Στο ίδιο report, η χρηματιστηριακή εκφράζει την άποψη ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να υπεραποδίδει στην Ευρώπη, ενώ επισημαίνει ότι η συμπεριφορά αυτή είναι διατηρήσιμη, καθώς υποστηρίζεται από τον σημαντικά υψηλότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου ρυθμό ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή, που αναμένεται για το 2005 και το 2006.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία προβλέπει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 27,1% το 2005 και 19,9% το 2006, έναντι προβλέψεων 2% και 9,2% για τον δείκτη MSCI EAFE και 14,6% και 7,7% για τον MSCI Europe.

Σύμφωνα με την Εγνατία, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει upside potential της τάξης του 9,3%, ενώ ο FT 20, 8%. Η χρηματιστηριακή εκφράζει ακόμη την εμπιστοσύνη της προς τις τράπεζες τονίζοντας ότι τα top picks της είναι οι Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

Οι αναλυτές της Εγνατία είναι επίσης αισιόδοξοι για τις τηλεπικοινωνίες, σχετικά με τις οποίες διακρίνει upside potential 9,3% για την Cosmote και αυξημένο ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ.

Αν και η Εγνατία εμφανίζεται θετική και για τον ΟΠΑΠ, επισημαίνει πως μια συσσώρευση της τιμής στα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται λογική εν όψει του placement του 16,44%, αργότερα στην εβδομάδα.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στο ανοδικό περιθώριο της τάξης του 13,7% για την Τιτάν, ενώ επισημαίνει τα οφέλη που προκύπτουν για την τσιμεντοβιομηχανία από την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Μεταξύ της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης η Εγνατία Finance ξεχωρίζει ως top picks τις μετοχές των Folli Follie, KAE, Τεχνικής Ολυμπιακής, Hyatt, Μαΐλλη, Frigoglass, Attica Group, Notos, Νίκα και Σαράντη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v