Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραπόδοση για ΑΤΕ - Εμπορική - ΟΠΑΠ

Κατά 0,8% υψηλότερα συντηρείται ο Γ.Δ., καθώς η αγορά εισέρχεται στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Στο +8,5% η μετοχή της Αγροτικής, στο +4% της Εμπορικής και στο περίπου 2,8% του ΟΠΑΠ. Στο 1,5 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συνηθισμένη, αυτήν την ώρα, ”κοιλιά” από πλευράς αγοραστών φέρνει το Γ.Δ. χαμηλότερα προς τις 3.120 μονάδες.

Ητοι, παραμένει σε διακύμανση, περίπου 18 μονάδες χαμηλότερα από την υψηλή τιμή ημέρας, με ποσοστό μεταβολής 0,73% στις 14:20.

Ο FTSE-20 παραμένει σταθερά υψηλότερα των 1.750 μονάδων, οριακά στην περιοχή των 1.760 μονάδων, χάρη στο +4% της Εμπορικής, το 1,54% της Alpha Bank και βεβαίως το 2,8% του ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του οργανισμού, που λόγω της μετοχοποίησης έχει την τιμητική της, με συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 24,30-24,34 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha Bank στα 22,46 ευρώ, της Εμπορικής στα 23,60 ευρώ, της Εθνικής στα 29,56 ευρώ και της Αγροτικής στα 3,06 ευρώ.

Η μετοχή της Γενικής, που λόγω της αύξησης κεφαλαίου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμων ”παικτών”, ενισχύεται κατά 3,1% στα 8,0 ευρώ.

Στην περίπτωση της Γενικής θα πρέπει να προσεχθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας αύξησης, σε σημείο που η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής δεν θα οδηγούσε το Γάλλο στρατηγικό εταίρο σε επιβάρυνση της θέσης του, μέσω της διαδικασίας αύξησης Μ/Κ.

Η διαμόρφωση της μετοχής της Γενικής κατά τη διάρκεια της αύξησης αποτελεί κοινή εκτίμηση πως είναι αντικείμενο... διερεύνησης και ορισμένων βραχυπρόθεσμων ”παικτών”.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, με την τιμή 155 τίτλων να ενισχύεται.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, εάν εξαιρεθούν μετοχές με απόλυτη τιμή χαμηλότερη των 0,50 ευρώ, η σχετική κινητικότητα καταγράφεται για τις Rainbow, Albio, Ιλυδα.

Σημείωση: Είναι προφανές πως οι ακραίες διακυμάνσεις με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Αγροτικής προκαλούνται από το... υπερβάλλον αγοραστικό ενδιαφέρον των μικροεπενδυτών.

Σημείωση 2: Είναι προφανές πως ο πωλητής (ή οι πωλητές) που ρευστοποιούσαν την Παρασκευή, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, μερικές δεκάδες χιλιάδες μετοχές της Κορασίδης, ήταν και αυτοί μικροεπενδυτές και σίγουρα δεν γνώριζαν τίποτα για την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης που ανακοινώθηκε σήμερα.

Είναι επίσης προφανές πως οι ακραίες διακυμάνσεις που είχαν προηγηθεί στη μετοχή της Κορδασίδης την προηγούμενη βδομάδα, επίσης ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα ακολούθησαν.

Παρόλο που όλα αυτά είναι... προφανή και... αψεγάδιαστα, κάθε διευκρίνιση - παρέμβαση από αρμόδια πηγή προφανώς... χρειάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v