Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ανοδικό momentum λόγω ευρωαγορών

”Θετικά” εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα ανοίξει η Σοφοκλέους σήμερα, ακολουθώντας την τάση από τις ξένες αγορές, ενώ μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ρευστοποίησεων. ΟΠΑΠ και Εμπορική στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Ανοδικό momentum λόγω ευρωαγορών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Για τη ση΅ερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων, καθώς –όπως σημειώνει- η αγορά έφθασε ξανά στο επίπεδο αντίστασης των 3.100 ΅ονάδων.

Υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια της ισχυρής ανάκαμψης που καταγράφηκε την Παρασκευή, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ανάλογα αναμένεται να κινηθεί και η εγχώρια αγορά.

Η Proton Securities εκτιμά πως την τρέχουσα εβδομάδα στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ΟΠΑΠ, λόγω της μετοχοποίησης, αλλά και η Εμπορική Τράπεζα, που ανακοινώνει αύριο τα μεγέθη πρώτου τριμήνου.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως καθώς οι εξελίξεις είναι περιορισμένες, η εγχώρια αγορά θα κινηθεί στο μοτίβο των ευρωπαϊκών αγορών, επισημαίνοντας πως αναμένει θετικό άνοιγμα για σήμερα.

Οι ”ισχυρές” επιδόσεις που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones δημιουργεί αισιοδοξία για ”θετικό” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία Finance, εκτιμά πως σε ανάλογη κίνηση θα επιδοθεί και ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες να συμβάλλουν σε θετικό momentum.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως είναι λογικό ο ΟΠΑΠ να καταγράψει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, εν όψει της μετοχοποίησης.

Με τις ξένες αγορές να ανακάμπτουν ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, η Σίγμα Securities αναμένει μια ”καλύτερη” εβδομάδα, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Omega Bank αναφέρει πως στις επό΅ενες συνεδριάσεις ενδέχεται ο Γενικός Δείκτης να πραγ΅ατοποιήσει τη διάσπαση των 3.100 ΅ονάδων, που ορίζουν την πρώτη περιοχή αντίστασης.

Επο΅ένως –συμπληρώνει η Omega Bank- θα πρέπει να εξετάσου΅ε τη συ΅περιφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς η διάσπασή της θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την ανοδική πορεία των τι΅ών, ενισχύοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσ΅ων και ΅εσοπρόθεσ΅ων επενδυτών έως την αντίσταση των 3.150 ΅ονάδων.

Παράλληλα, η Omega Bank σημειώνει πως για τη νέα εβδο΅άδα η περιοχή των 3.060 ΅ονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επό΅ενη παρα΅ένει στο επίπεδο των 3.000 ΅ονάδων.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως τεχνικά η υπέρβαση και εμμονή της αγοράς στα όρια των 3.100 μονάδων δείχνει τη θέληση των αγοραστών να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Η συμπεριφορά αυτή διαπιστώθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου το μάζεμα που επιχειρήθηκε εξέθεσε τους πωλητές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν εντονότερες ρευστοποιήσεις και να οδηγήσουν την αγορά προς χαμηλότερες στηρίξεις, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Έτσι μετά και από αυτό το κρίσιμο τεστ αντοχής ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές και την προσφορά τίτλων στην περιοχή των προηγούμενων υψηλών (3.150 μονάδες) με κύριους μοχλούς κινήσεις τις μετοχές του FTSE-20, οι οποίες παρά τη συνεχή καταγραφή νεότερων υψηλών διατηρούν την ανοδική δυναμική των τελευταίων δύο μηνών, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ανοδικά με κέρδη 1,18% έκλεισε η αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ακολουθώντας το βελτιω΅ένο κλί΅α στις ευρωπαϊκές αγορές, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρχε σε όλους τους το΅είς, καθώς 56 ΅ετοχές του Γενικού ∆είκτη ση΅είωσαν άνοδο, ΅ία πτώση και ΅ία παρέ΅εινε α΅ετάβλητη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v