Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι συστάσεις του ΔΝΤ για το φορολογικό σύστημα, το Eργασιακό, τα αυξημένα αποθέματα του πετρελαίου στις ΗΠΑ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι συστάσεις του ΔΝΤ για το φορολογικό σύστημα, το Eργασιακό, τα αυξημένα αποθέματα του πετρελαίου στις ΗΠΑ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Αντι-τρομοκρατικά μέτρα: Καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σταδιακά περισσότερη παρακολούθηση, καθώς και ένταση ελέγχων για ”ξέπλυμα” χρήματος αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών/Δημόσιας Τάξης της Ε.Ε., αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΔΝΤ: Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποτελούμενο από ειδικούς σε θέματα φορολογικής διοίκησης και δημοσίων δαπανών, παρέδωσε χθες στην κυβέρνηση την έκθεσή του για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, σημειώνει Το Βήμα.

Σαρωτικούς ελέγχους ”αμερικανικού τύπου” με αντικειμενικά κριτήρια σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας προτείνουν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης, αναφέρει το Κέρδος.

Έξι καυτές προτάσεις για να σπάσουν στεγανά και μηχανισμοί της συναλλαγής που ενθαρρύνουν τη φοροδιαφυγή προτείνει το ΔΝΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ διαπίστωσαν διαρθρωτικά προβλήματα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και πρότειναν αποφυγή ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμα και αποτελεσματικούς ελέγχους, αναφέρει η Εξπρές.

Metron Analysis: Διαφωνεί η πλειοψηφία των εργαζομένων με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis την οποία επικαλείται η Ημερησία.

Εργασιακό: Την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόστους επιφέρουν οι εξελίξεις στα εργασιακά, αφού πλέον υπό το βάρος των αντιδράσεων η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε μια άτολμη μεταρρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, η οποία ελάχιστα θα προσδώσει στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς, τονίζει το Κέρδος.

Συναινετικές λύσεις για το χρόνο εργασίας, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που προωθούνται, προκρίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Συγκοινωνίες: ”Δεύτερο κύμα” ανατροπών με αιχμή τους φορείς των συγκοινωνιών ετοιμάζει η κυβέρνηση, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το ”μοντέλο του ΟΤΕ” θα εφαρμοστεί και στον ΟΣΕ.

Πετρέλαιο: Μικρή υποχώρηση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση για αυξημένα αποθέματα σε διυλισμένα καύσιμα στις ΗΠΑ, αναφέρει Το Βήμα.

Τουριστικές Επενδύσεις: Τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις απεμπλέκονται από τη γραφειοκρατία, με πρωτοβουλία του ΕΛΚΕ, και ξεκινά η υλοποίησή τους επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Στα 400-500 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι προθέσεις των Γάλλων παραμένουν άγνωστες.

ΟΤΕ: Μετατίθεται για το 2006, σύμφωνα με την Καθημερινή, το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, ενω επισημαίνεται πως το 2005 αποχωρούν 400 εργαζόμενοι.

ΕΛΠΕ: ”Δυνατό” θα είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2005 για τα ΕΛΠΕ λόγω των υψηλών περιθωρίων διύλισης, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μαΐλλης: Ο όμιλος Μαΐλλη συνεχίζει την ανάπτυξή του με έντονους ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καθημερινής προχωρά άμεσα στην ίδρυση εμπορικής εταιρίας στη Σερβία, ενισχύοντας το δείκτη εξωστρέφειας της επιχείρησης.

Q-Telecom: Για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία η ενασχόληση του επιχειρηματία Θ. Φέσσα με τις τηλεπικοινωνίες του βγαίνει σε καλό, αναφέρει το Κέρδος, σύμφωνα με το οποίο ξένοι επενδυτές προσφέρουν 250 εκατ. ευρώ για το 100% της Q-Telecom.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Info-Quest για πώληση της δραστηριότητάς της στις τηλεπικοινωνίες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Λεόντειες αλλά και ανέφικτες εγγυήσεις απαιτεί να λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο, τον πωλητή των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η Κοινοπραξία Olympic Investors – York Capital, σε βαθμό που ουσιαστικά να αναιρείται η Σύμβαση Εξαγοράς, αλλά και το προβλεπόμενο τίμημα, επισημαίνει η Καθημερινή.

”Η Ολυμπιακή κλείνει ή πουλιέται ίσως και μέσα στον Αύγουστο” δηλώνει ο γραμματέας της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκης και προαναγγέλλει επέκταση του ”μοντέλου ΟΤΕ” στις ΔΕΚΟ, κυρίως σε ό,τι αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v