Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακράτηση ρευστότητας εν όψει... ΟΠΑΠ

Ηπιες ρευστοποιήσεις καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 1 προς 2. Συνεχίζει την... ανηφόρα η Αγροτική, κέρδη για ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση ήπιων ρευστοποιήσεων εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο 1 προς 2.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη ώρα της συνεδρίασης από την υψηλή κεφαλαιοποίηση λείπει ο τίτλος–”ηγέτης” (πλην του ΟΠΑΠ) που θα μπορούσε να ωθήσει τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, και έτσι απλώς κινούνται με θετικό πρόσημο Coca Cola, ΕΛΠΕ, Cosmote, ενώ παραμένουν αμετάβλητες Intracom και Motor Oil.

Όλες οι άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες, με τις Βιοχάλκο, Γερμανό και Folli Follie να είναι επικεφαλής των χαμένων, ενώ αρνητική μεταβολή σημειώνουν Alpha, Εμπορική, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΤΕΧ, Hyatt, KAE, OTE και Τιτάν.

Ο Γ.Δ. στην πρώτη ενδοσυνεδριακή υποχώρηση έφτασε μέχρι τις 3.100 μονάδες και ο ”20άρης” βρήκε στήριξη στις 1.744 μονάδες.

Ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η σταδιακή μείωση των πιέσεων, ούτως ώστε αφενός να βελτιωθεί η σχέση ανοδικών – πτωτικών και αφετέρου σταδιακά ο Δείκτης να ανακτήσει το θετικό πρόσημο.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, συνεχίζεται ”το παράξενο” αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της Αγροτικής, κινητικότητα στην Ελλάδος (μετά την αποκοπή δικαιώματος στη διανομή δωρεάν μετοχών), ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι Ατέρμων, Μαθιός, Vivere, AS Company, Ίλυδα και Κορδέλλου, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον μόνο ικανοποιητικό δεν κρίνεται το ντεμπούτο της Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας.

Ο τζίρος στα πρώτα 55 λεπτά της συνεδρίασης πλησιάζει τα 37 εκατ. ευρώ, καθαρή αξία συναλλαγών, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί πακέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v