Ψάχνουν τις ευκαιρίες της ”Διεθνούς Αγοράς”

Στη λογική της προεξόφλησης της σύνθεσης της ”Διεθνούς Αγοράς” φαίνεται πως έχουν μπει αρκετοί ισχυροί ”παίκτες”. Σημαντική αύξηση των συναλλαγών για επιλεγμένες μετοχές ”του μεσαίου χώρου”, τη στιγμή που ο Mid 40 υπεραποδίδει του FTSE-20. Αυξημένο το βραχυπρόθεσμο ”ποντάρισμα”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και όλα μαζί...”.

Από την αρχή της συνεδρίασης, με βάση τη συγκριτική απόδοση των βασικών δεικτών, φάνηκε πως ισχυροί ”παίκτες”, αλλά και βραχυπρόθεσμοι ”ποντάρουν” στο ενδεχόμενο της ”νέας αγοράς”.

Είναι άξιον αναφοράς πως ύστερα από αρκετές εβδομάδες οι συναλλαγές της αρχής κατανέμονται αναλογικότερα μεταξύ FTSE-20 και Mid 40.

Ενδεικτικά, από τα 30 εκατ. ευρώ των πρώτων 45 λεπτών, περί τα 21 αφορούσαν σε μετοχές του FTSE-20 και περί τα 5 στον Mid 40.

Η σύγκριση και μόνο επιμέρους στοιχείων των βασικών δεικτών FTSE ενισχύει την εκτίμηση περί ”πονταρίσματος” και προεξόφλησης.

Ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε από την αρχή θετικά, για να ξεπεράσει τις 3.130 μονάδες μετά τις 11:45, με τον Mid 40 να αποδίδει κατά 0,6% έναντι 0,45% του ”20άρη”.

Από τον καλούμενο μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν με βάση τις αρχικές συναλλαγές οι μετοχές των Μαΐλλης, Ολυμπιακή Τεχνική, Chipita, Intralot, Εγνατία, Αττικής, ΕΧΑΕ, Εθνική Ακινήτων, ΟΛΠ, Τηλέτυπος, Ιατρικό Αθηνών.

Από τη χαμηλότερη κατηγορία, όπου επίσης ”παίζονται” αρκετά στοιχήματα, ξεχωρίζουν οι Info-Quest, ΟΛΘ, Μηχανική, Λύκος και ακόμη 2-3 αυτής της κατηγορίας.

Είναι προφανές πως επιχειρείται να προεξοφληθεί η σύνθεση της ”διεθνούς αγοράς”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ισχυροί ”παίχτες” και χρηματιστηριακές, σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους, φαίνεται πως θέτουν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση του πυρήνα της νέας κατηγορίας μετοχών, πέραν των μέχρι τώρα ελάχιστων επιλογών τους, που θα αποτελέσουν τη ”μαγιά” για την επόμενη ανοδική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v