Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ - ΟΠΑΠ κάνουν τη διαφορά

Η μετοχή των ΕΛΠΕ -συνεπικουρούμενη από τον ΟΠΑΠ- συνιστά τη θετική έκπληξη της ημέρας, καθώς κινείται σε νέα υψηλά τρέχοντος έτους και όχι μόνο, ενώ επιθετικότερες γίνονται οι πωλήσεις σε Εθνική, Εμπορική και Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ο Δείκτης συνεχίζει να κινείται σε στενό εύρος (υψηλό ημέρας 3.118,96, χαμηλό 3.100,3), όμως σταδιακά η εικόνα επιδεινώνεται, όχι μόνο στη σχέση ανοδικών – πτωτικών που διατηρείται στο 1 προς 2, αλλά και γιατί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται επιθετικότερες πωλήσεις στους τίτλους των Εθνικής, Εμπορικής, Alpha, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Γερμανός, Τιτάν, Folli Follie.

Έτσι, ουσιαστικά έχουν μείνει μόνο ο ΟΠΑΠ και η θετική έκπληξη της ημέρας που έρχεται από τον τίτλο των ΕΛΠΕ (κινείται σε νέα υψηλά τρέχοντος έτους και όχι μόνο).

Τεχνικά, ακόμη και αν ο FTSE υποχωρήσει μέχρι τις 1.730-1.727 μονάδες, δεν αλλάζει κάτι στη βραχυπρόθεσμη τάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σταδιακά έχουν γυρίσει σε premium τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης λήξεως Ιουλίου.

Ο τζίρος 90 λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης ξεπερνά τα 114 εκατ., όμως από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν 10,7 εκατ. που αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, συνεχίζει ανοδικά η Αγροτική, αλλά και η κινητικότητα στην Ελλάδος, σημαντικά ημερήσια κέρδη για την AS Company, εξίσου αξιοπρόσεκτα για Κλωστήρια Ναυπάκτου, Κορδέλλου, Μαθιό, ενώ τουλάχιστον εντυπωσιακή κρίνεται η διαγραμματική απεικόνιση της Rainbow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v