Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέα τιμή τα 17,5 ευρώ από CSFB - M. Stanley

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ έως τα 17,50 ευρώ προχώρησαν οι CSFB και Morgan Stanley ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων του Οργανισμού. Σύσταση ”outperform” και ”overweight”, αντίστοιχα. Την τιμή-στόχο των 16,30 ευρώ και τη σύσταση ”neutral 1” επαναδιατύπωσε η UBS.

ΟΤΕ: Νέα τιμή τα 17,5 ευρώ από CSFB - M. Stanley
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 17,50 ευρώ, από τα 17 ευρώ πριν, προχώρησε η CSFB σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 12 Ιουλίου και τίτλο ”Αναδιάρθρωση τιμολογίων”, όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Εξάλλου, και η Morgan Stanley προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής- στόχου για τον ΟΤΕ έως τα 17,5 ευρώ (από 17,1 ευρώ), ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των μηνιαίων παγίων, ενώ διατήρησε τη σύσταση ”overweight”.

Για ”ξεκάθαρη ένδειξη μιας νέας στάσης εκ μέρους της καινούργιας διοίκησης” κάνει λόγο ο οίκος, αναφερόμενος στα νέα τιμολόγια. ”Συνολικά πιστεύουμε πως η τελική επίδραση των νέων μέτρων είναι θετική”, αναφέρει η Morgan Stanley, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το ”δεύτερο γύρο” αναδιαρθρώσεων σε μόλις 7 μήνες.

Από την πλευρά της, η CSFB αναφέρει πως ο Οργανισμός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, αύξηση των μηνιαίων τιμολογίων κατά 4,4%, στα 11,90 ευρώ, από την 1η Αυγούστου 2005, αλλά και μείωση 80% στις κλήσεις της σταθερής τηλεφωνίας για Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία για δύο μήνες, ξεκινώντας από την 1η Αυγούστου.

Αναφερόμενη στις επιδράσεις που θα έχουν οι κινήσεις του ΟΤΕ, η CSFB σημειώνει πως από τις μειώσεις που θα ισχύσουν στις υπεραστικές κλήσεις οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες.

Από την άλλη, η αύξηση των μηνιαίων παγίων θα προσδώσει στον ΟΤΕ το ποσό των περίπου 12,5 εκατ. ευρώ για το 2005 και των περίπου 30 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, επισημαίνει πως δεν θα αλλάξει στην παρούσα φάση τις προβλέψεις της, συμπληρώνοντας πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση προς τα τέλη Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών πρώτου εξαμήνου.

Η CSFB αναφέρει παράλληλα πως η μετοχή του ΟΤΕ αποτελεί ”ελκυστική” επενδυτική επιλογή, ενώ προσθέτει πως με βάση την τιμή-στόχο των 17,50 ευρώ διαπραγματεύεται 15,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση (11 Ιουλίου) στα 16,24 ευρώ.

Την τιμή-στόχο των 16,30 ευρώ και τη σύσταση ”neutral 1” επαναδιατυπώνει η UBS για τη μετοχή του ΟΤΕ σε report με ημερομηνία 12 Ιουλίου.

Σχολιάζοντας την αύξηση κατά 0,50 ευρώ στα μηνιαία πάγια των συνδέσεων PSTN και ISDN BRA, από 1η Αυγούστου, την οποία ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η UBS επισημαίνει ότι στις προβλέψεις της περιλαμβάνεται η κατά 3,5% αύξηση των μηνιαίων παγίων έως το τέλος του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v