Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα νέα μέτρα λιτότητας που προανήγγειλε η Κομισιόν, η δημιουργία δύο αγορών στη Σοφοκλέους, οι δημόσιες εγγραφές του ΟΠΑΠ, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Εμπορικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Τα νέα μέτρα λιτότητας που προανήγγειλε η Κομισιόν, η δημιουργία δύο αγορών στη Σοφοκλέους, οι δημόσιες εγγραφές του ΟΠΑΠ, τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Εμπορικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Εμφιετζόγλου: Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι ο ”εκλεκτός” της Ν.Δ., αφού καθυστέρησε επί 2,5 χρόνια το έργο, επιβραβεύτηκε αναλαμβάνοντας από το ”παράθυρο” έργο στον Μαλιακό, τονίζει η Ημερησία.

Οικονομία: Για προαναγγελία νέων σκληρών μέτρων το φθινόπωρο από την Κομισιόν κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν εκτιμά ότι ήδη ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός στόχων.

Αισιοδοξεί για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει η Καθημερινή.

Οι Βρυξέλλες θα κρίνουν το φθινόπωρο τις προσπάθειες της Αθήνας να μειώσει το έλλειμμα αναφέρει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι ο Χοακίμ Αλμούνια προαναγγέλλει νέα λιτότητα.

”Απειλητικός” θα είναι ο Οκτώβριος εάν δεν αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Κομισιόν: Στο εδώλιο θα καθίσει η Ελλάδα για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει πως η Ε.Ε. απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα.

Εργασιακό: Μετά τις αντιδράσεις της ΔΑΚΕ και βουλευτών της Ν.Δ. η κυβέρνηση υποχωρεί αναζητώντας τη χρυσή τομή στο διευθυντικό δικαίωμα, σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

Η ΓΣΕΕ αλλά και η ΔΑΚΕ γύρισαν την πλάτη χθες στον υπουργό Απασχόλησης για την κατάργηση του 8ώρου, σύμφωνα με Τα Νέα.

Σοφοκλέους: Με δύο νέες αγορές και διεύρυνση του ωραρίου πραγματοποιείται το επόμενο βήμα για τη διεθνοποίηση της Σοφοκλέους, αναφέρει η Καθημερινή.

Διαχωρίζονται και επίσημα οι μετοχές στη Σοφοκλέους αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως στη ”διεθνή” αγορά, που θα λειτουργεί περισσότερες ώρες, θα διαπραγματεύονται εταιρίες με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατ. ευρώ, εμπορευσιμότητα μεγαλύτερη του 20% και διασπορά που υπερβαίνει το 15%.

Αλλάζουν όλα από τον Οκτώβριο στο Χ.Α. σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως μεταξύ άλλων καταργούνται η Παράλληλη Αγορά και η ΝΕΧΑ.

”Διάπλατα” ανοίγει η Σοφοκλέους τις πύλες της στους ξένους θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές, με στόχο, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος, να επωφεληθεί η εγχώρια αγορά κάτι από τη μεγάλη ρευστότητα που παρατηρείται τελευταίως στα διεθνή χρηματιστήρια, τονίζει το Κέρδος.

Λογιστικές καταστάσεις: Μετά από αίτημα των ορκωτών ελεγκτών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αντί της 31ης Αυγούστου που ήταν η έως τώρα καταληκτική ημερομηνία για τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου, σημειώνει η Καθημερινή.

Μεταποίηση: Μαύρα είναι τα ”μαντάτα” από τη μεταποίηση σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία σημειώνει πως η παραγωγή φθίνει συνεχώς, επισημαίνοντας πως στο πεντάμηνο μειώθηκε κατά 2,2%.

”Βουτιά” 3,2% κατέγραψε τον Μάιο η παραγωγή στη μεταποίηση συμπληρώνει η Ημερησία.

Επιτροπή Πληροφορικής: Πέντε χρόνια μετά τη Λευκή Βίβλο για την Κοινωνία της Πληροφορίας του ΠΑΣΟΚ, έρχεται το ”Ψηφιακό Άλμα” της Ν.Δ. σημειώνει το Κέρδος.

Τράπεζα Ελλάδος: Πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη θα προκαλέσει η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των τιμών του πετρελαίου δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Μεταξύ 22 και 22,50 ευρώ καθορίστηκε το εύρος τιμών της διάθεσης μετοχών του ΟΠΑΠ, αναφέρει το Κέρδος.

Εμπορική: Στα κέρδη πέρασε η, υπό τον κ. Γ. Προβόπουλο, Εμπορική Τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο του 2005, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Για επιστροφή στην κερδοφορία με άξονα την αναδιάρθρωση κάνει λόγο η Εξπρές όσον αφορά την Εμπορική.

Στα 24,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Εμπορικής στο πρώτο τρίμηνο του 2005, ενώ το έλλειμμα προς τα Ταμεία υπολογίζεται σε 1,1 δισ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΛΠΕ: Το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τη ΔΕΠΑ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ σε περίπτωση που η επιχείρηση, η οποία σήμερα διατηρεί το μονοπώλιο φυσικού αερίου, διασπαστεί σε τομέα παραγωγής και τομέα διανομής, επισημαίνει η Καθημερινή.

Τα ΕΛΠΕ θα είναι ο δεύτερος μεγάλος, μετά τη ΔΕΗ, ιδιώτης ηλεκτροπαραγωγός της χώρας, αφού ήδη έχουν θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο την απόκτηση εγκαταστάσεων ισχύος της τάξεως των 1100 MW αναφέρει η Εξπρές.

Intracom: Επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Intracom σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η εταιρία επιδιώκει τη μείωση του κόστους κατά 30 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v