Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές για τη διάθεση του 16,44% του ΟΠΑΠ, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 17.652.196 νέες δωρεάν (ΚΟ) μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ οι εταιρίες Αλλατίνη και Ευρωσυμμετοχές πραγματοποιούν γ.σ. Εναρξη καταβολής μερίσματος για τη Βιοχάλκο.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Δημόσιες εγγραφές

Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές για τη διάθεση ποσοστού 16,44% του ΟΠΑΠ. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης:

- Στις 11:00 θα μετέχει, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει με την ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

- Στις 13:00 θα συναντηθεί με τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για θέματα φορολογικής διοίκησης.

- Στις 16:00 θα προεδρεύσει στην Διυπουργική Σύσκεψη για την κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης που αφορά την περίοδο 2007-2013.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συγκαλεί ο προεδρεύων Υπουργός της Μ. Βρετανίας, Charles Clarke. Στο πλαίσιο του έκτακτου Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα συζητήσουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο και την έκδοση σχετικής διακήρυξης των 25 κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου πραγματοποιεί συνάντηση στις 11:30 με τον Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα γραφεία του κόμματος. Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα της ΕΣΕΕ στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΝ και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, το ωράριο, τα υπερκαταστήματα κλπ.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 17.652.196 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., που προέκυψαν από την πρόσφατη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ ανέρχεται σε 105.913.174 (ΚΟ) μετοχές.



* Το ποσοστό στάθμισης των μετοχών της εταιρίας ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ αυξάνεται στους δείκτες FTSE/ΧΑΑ Mid 40 και FTSE/ΧΑΑ 140 από 30% σε 50%, λόγω μεταβολής του ποσοστού ευρείας διασποράς των μετοχών της εταιρίας. Το νέο ποσοστό στάθμισης των μετοχών θα ισχύσει μετά το τέλος της συνεδρίασης της 12ης Ιουλίου 2005.

* Οι μετοχές της εταιρίας ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. και UNIKID HELLAS A.E. με βάση τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: α) Κάθε μέτοχος της ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε. ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή με 1,03 νεοεκδιδόμενες (ΚΟ) μετοχές, β) κάθε μέτοχος της ”ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε.” ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά μετοχή με 1,50 νεοεκδιδόμενες (ΚΟ) μετοχές της απορροφώσας, γ) κάθε μέτοχος της UNIKID HELLAS A.E. ανταλλάσσει κάθε 1 παλαιά μετοχή με 3,6296653 νεοεκδιδόμενες (ΚΟ) μετοχές της απορροφώσας. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα πραγματοποιηθεί όταν η εταιρία συγκεντρώσει τα στοιχεία των δικαιούχων μετόχων, ώστε να είναι δυνατή η πίστωση των μερίδων τους με τις μετοχές που αναλογούν στον καθένα.

Διευκρινίζεται ότι βάσει της αριθ. 18/291/22.1.2004 απόφασης της Ε.Κ., όπως ισχύει, τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής μόνο για τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 13/7/2005, ορίζονται ως εξής: +10% (και κατ’ επέκταση +20%) στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. (12/7/2005): ευρώ 0,52 και –10% (και κατ’ επέκταση -20%) στην προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής που προκύπτει λόγω της συγχώνευσης: ευρώ 0,50.

Καταβολή μερισμάτων

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: 0,075 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.: Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στο ξενοδοχείο ”HOLIDAY INN” (Θεσσαλονίκη, οδός Μοναστηρίου 8, Αίθουσα ΚΛΕΑΡΧΟΣ, τηλ. 2310 563100), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής δια καταβολής μετρητών στους μετόχους.

2. Μεταβίβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της αρμοδιότητας προς έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και προς προσδιορισμό των όρων του.

3. Τροποποίηση άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας.

4. Τροποποίηση άρθρων 30 και 34 του Καταστατικού.

Όσοι από τους κ.κ. Μετόχους επιθυμούν να συμμετάσχουν της Γενικής Συνελεύσεως, σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό, οφείλουν να δεσμεύσουν τις μετοχές τους μέσω του χειριστή τους, αν αυτές δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό ή μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίoυ Αξιών, εφόσον οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό και να καταθέσουν τη σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποιήσεως των αντιπροσώπων τους, στο Ταμείο της εταιρείας, τουλάχιστον πέντε (5) ολόκληρες ημέρες πριν από την ημέρα για την οποία ορίσθηκε η συνεδρίαση της Συνελεύσεως.

EYΡΩΣYMMETOXEΣ KEΦAΛAIOY ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, Πανεπιστημίου 39, 5ος όροφος, γραφείο 501, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, κατά το ποσό των επτά εκατομμυρίων εξακοσίων εβδομήντα μία χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και τριάντα λεπτών (7.671.852,30) με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στο ποσό των 0,30 ευρώ εκάστης, τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας συνεπεία της ως άνω απόφασης και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

2. Άλλα θέματα και Ανακοινώσεις.

Oι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση, πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές για τις οποίες επιθυμούν να ψηφίσουν, που βρίσκονται στο Σύστημα ?ϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), μέσω του Χειριστή τους (σε περίπτωση που οι εν λόγω μετοχές είναι καταχωρημένες στον Ειδικό Λογαριασμό μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε.) και να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρίας και στην Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Μετόχων, κα Α. Ρούκα (τηλ.: 210-37.01.400, γραφείο 501), τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Συνέλευσης. Μέσα στην ίδια προθεσμία, πρέπει να κατατεθούν στην εταιρία και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάιος).

Αγγλία

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Μάιος).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλώτη (Ιούνιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v