Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης, το ποσοστό της ανεργίας, οι δημόσιες εγγραφές του ΟΠΑΠ, το επικείμενο placement στην Αγροτική Τράπεζα, η είσοδος της Δέλτα στην αγορά του εβαπορέ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης, το ποσοστό της ανεργίας, οι δημόσιες εγγραφές του ΟΠΑΠ, το επικείμενο placement στην Αγροτική Τράπεζα, η είσοδος της Δέλτα στην αγορά του εβαπορέ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Εξοργισμένος από το ανώνυμο λιβελλογράφημα συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

ΔΝΤ: Τιτλοποιήσεις των οφειλών προτείνει το ΔΝΤ σύμφωνα με το Κέρδος, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο χωρών της Αφρικής και της πρώην ΕΣΣΔ.

Ριζικές τομές στους μηχανισμούς των εσόδων αλλά και των δαπανών ζητεί το ΔΝΤ, αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση φαίνεται να συναρτά τη βιωσιμότητα της οικονομίας με ανατροπές στα δημόσια οικονομικά.

Έλλειμμα: Εκτινάχθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης στο πρώτο εξάμηνο, καθώς έφτασε στα 11,6 δισ. ευρώ και είναι αυξημένο κατά 14,5% σε σχέση με πέρυσι και κατά 83% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2003, αναφέρει η Ημερησία.

Ανεργία: Στο 10,4% διαμορφώθηκε η ανεργία, η οποία πλήττει τους νέους και τις γυναίκες, σημειώνει η Ημερησία.

Εργασιακό: Πλήρης διάσταση απόψεων ΓΣΕΕ και εργοδοσίας, χθες, σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΕ για τα εργασιακά, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα συμπληρώνει ο Ελεύθερος Τύπος, που παράλληλα παρουσιάζει τις τελικές ρυθμίσεις για τις υπερωρίες και τον χρόνο εργασίας.

Ασφαλιστικό: Τρομάζει τους υπαλλήλους η ανασφάλεια του Ασφαλιστικού σύμφωνα με Τα Νέα, που κάνουν λόγο για μεγάλο κύμα εξόδου –μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης– από το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Εφορία: Νέο φοροκυνηγητό σε επιχειρήσεις, καταστήματα, επαγγελματίες, καθώς και σε όσους είναι ύποπτοι λαθρεμπορίας καυσίμων πρόκειται να εξαπολύσει το επόμενο τρίμηνο το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βελτιώσει τις εισπράξεις του ΦΠΑ, επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Η τελική ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους, εκτός του ότι ήταν επεισοδιακή αναφορικά με τη μία ανακοίνωση από μερικές εταιρίες, συνέπεσε με τις ”βόλτες” της αγοράς γύρω από τις 3.000 μονάδες και την αδημονία των επενδυτών για ”νέα” τα οποία θα προσέθεταν στη δυναμική της, σημειώνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα αναφέρει πως άλλαξε το τοπίο στην αγορά με τα ΔΛΠ.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Βρέθηκε η λύση για το πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με Το Βήμα, που σημειώνει ότι οι καταναλωτές θα αγοράζουν φθηνά και οι πρατηριούχοι θα εισπράττουν την επιστροφή του φόρου.

Τράπεζες: Μεταξύ 15%-25% θα κυμαίνεται το ποσοστό των κερδών των ελληνικών τραπεζών από εργασίες στα Βαλκάνια το 2009, όπως εκτιμά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, καθηγητής Νίκος Καραμούζης, αναφέρει το Κέρδος.

Κατασκευαστικές: Στο επόμενο τρίμηνο, εάν όχι στον επόμενο χρόνο, μεταθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη των μεγεθών οι κατασκευαστικές εταιρίες, εν όψει των έργων ύψους 7 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ότι θα έχουν συμβολαιοποιηθεί μέσα στο 2006 και αφορούν στους μεγάλους οδικούς άξονες που θα γίνουν με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΟΠΑΠ: Υπερκαλύφθηκε το 50% της δημόσιας προσφοράς του ΟΠΑΠ που αφορούσε στην εγχώρια αγορά αναφέρει η Ημερησία.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών για τον ΟΠΑΠ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις για τη δημόσια εγγραφή ξεπέρασαν τις 10.000.

ΟΤΕ: Φοβούνται εμπλοκή από την Ε.Ε. για την εθελουσία στον ΟΤΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

ΔΕΗ: Δικαίωμα επιλογής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αποκτούν όλοι οι καταναλωτές από 1/7/2007 αναφέρει η Καθημερινή, ενώ συμπληρώνει ότι το νομοσχέδιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού από 1/7/2007.

Αγροτική Τράπεζα: Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα αντλήσει το Δημόσιο μέσω του επικείμενου placement του 10%, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τράπεζα Αττικής: Κάμψη 8,7% στα κέρδη πρώτου τριμήνου (με βάση τα ΔΛΠ) εμφάνισε ο όμιλος Αττικής, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει ότι η υπαγωγή στο νέο νόμο είναι απαραίτητη.

Δέλτα: Στην είσοδο της Δέλτα στην αγορά του εβαπορέ αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας πως η εταιρία απειλεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Το Βήμα συμπληρώνει πως η Δέλτα σκοπεύει να ανταγωνιστεί τη Friesland, η οποία κυριαρχεί σε μια αγορά που αντιπροσωπεύει το 27% των συνολικών πωλήσεων του λευκού γάλακτος στη χώρα μας.

Θέμις Κατασκευαστική: Ως ”άντρο” αδιαφάνειας, διαχειριστικών παρατυπιών και οικονομικών ατασθαλιών παρουσιάζεται η εταιρία Θέμις Κατασκευαστική από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που ερευνά τα πεπραγμένα της παράλληλα με τις δικαστικές αρχές, τονίζει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v