Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι έλεγχοι στα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ, οι αντιδράσεις της ΓΣΕΕ για το εργασιακό, η έλλειψη ρευστότητας στις εισηγμένες επιχειρήσεις, το placement στον ΟΠΑΠ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι έλεγχοι στα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ, οι αντιδράσεις της ΓΣΕΕ για το εργασιακό, η έλλειψη ρευστότητας στις εισηγμένες επιχειρήσεις, το placement στον ΟΠΑΠ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Αλογοσκούφης: Αποκλείει φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους μέσα στο 2006 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Νέα ανοίγει παράθυρο για νέο πακέτο μέτρων το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα αφήνει περιθώριο για ”καλύτερες μέρες” στην οικονομία από το 2007.

Εργασιακό: Στον περιορισμό του εργασιακού κόστους για τις επιχειρήσεις στοχεύει το νομοσχέδιο για το 8ωρο-λάστιχο, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει πως με εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εισάγονται 10 αλλαγές για μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση της υποχρεωτικής εργασίας, καθιέρωση του ημερήσιου 10ώρου με απλήρωτο 2ωρο κ.ά.

Σοφοκλέους: Σχεδόν μία στις δέκα εισηγμένες σχεδιάζει την έκδοση ομολογιακού δανείου τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανάγκη για ρευστότητα από τις επιχειρήσεις.

ΓΣΕΕ: Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι ρυθμίσεις για το ελαστικό ωράριο και τις υπερωρίες σημειώνει η Ημερησία.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ασφυκτικές πιέσεις στους 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου θα ασκούνται πλέον, μετά την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, στην οποία προβαίνει άμεσα το υπουργείο Οικονομίας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Μέτρα για αποτελεσματικότερους ελέγχους στα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ δρομολογεί το υπουργείο Οικονομίας και ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Φώλιας, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ποιότητας που θα στοιχίσουν νέες απώλειες κονδυλίων, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τουρισμός: Χρονιά σταθεροποίησης αναμένεται να είναι το 2005 για τους Γερμανούς τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μαλιακός: Η κοινοπραξία Aegean Motorway Group είναι προσωρινός ανάδοχος του έργου στον Μαλιακό που θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Alpha Bank: Διεργασίες συντελούνται στην Alpha Bank, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ότι φημολογούνται επαφές με ξένες τράπεζες.

ΟΤΕ: Πωλείται το 13% του ΟΤΕ τονίζει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως η συμμετοχή του Δημοσίου μειώνεται στο 34% με την 6η μετοχοποίηση.

ΟΠΑΠ: Σήμερα ανακοινώνεται η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς του ΟΤΕ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η τιμή διάθεσης θα προσεγγίσει το υψηλότερο σημείο του εύρους.

Μηχανική: Έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ απέσπασε η Μηχανική, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v