Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομάδα με ενδιαφέρον

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς το στοίχημα για τη Σοφοκλέους συνίσταται αφενός στην προσπάθεια σταθεροποίησης των ”βαριών χαρτιών” και εν συνεχεία στην ενδεχόμενη μετακύληση του ενδιαφέροντος προς τα ”μεσαία”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς η Σοφοκλέους εδώ και... σήμερα καλείται να επιβεβαιώσει δύο σχολές σκέψης που εκφράστηκαν κατά κόρον την εβδομάδα που πέρασε.

Κατά την πρώτη άποψη, η εβδομάδα που πέρασε κύλησε ήρεμα. Ήταν εμφανής η προσπάθεια σταθεροποίησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το placement του ΟΠΑΠ, αλλά και η λήξη των Συμβολαίων Ιουλίου, όμως για τους απαισιόδοξους η αγορά στερείται δυναμικής και κυρίως τίτλων-ηγετών που θα οδηγήσουν το Δείκτη σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Και έτσι οι επόμενες συνεδριάσεις θα αναλωθούν σταθεροποιητικά με όποιο ενδιαφέρον υπάρχει και όπου εκδηλώνεται.

Η δεύτερη άποψη, και η πλέον αισιόδοξη, υποστηρίζει ότι μπορεί ο δείκτης στην παρούσα φάση να μην φαίνεται ικανός να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα από τα υψηλά τρέχοντος έτους, όμως εάν τα blue chips διατηρήσουν ή και αυξήσουν τα κεκτημένα, το ανακυκλούμενο χρήμα θα επιδιώξει να βρει ”επενδυτικές ευκαιρίες” στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Στους πρωταγωνιστές, από την πλευρά της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να βρεθούν ο ΟΠΑΠ, (καθώς υπερκαλύφθηκε περισσότερο από 4 φορές), ο ΟΤΕ λόγω υψηλών συναλλαγών στα ΣΜΕ επί μετοχών την Παρασκευή (ανοίχτηκαν 3.471 συμβόλαια στη μετοχή του Οργανισμού) αν και έχει δείξει ότι δυσκολεύεται όσο πλησιάζει προς την περιοχή των 16,50 ευρώ και βέβαια η Εμπορική μετά την τελευταία αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη UBS (33,20 ευρώ).

Τεχνικά, δεν έχει αλλάξει κάτι όσο ο FTSE κινείται μεταξύ 1.745 και 1.755 μονάδων, όμως διάσπαση ενός των δύο άκρων με αυξημένες συναλλαγές θα σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Περισσότερο αισιόδοξοι δείχνουν όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά Παραγώγων που προτίμησαν να ανοίξουν με υπερτιμήσεις τα Συμβόλαια του Αυγούστου, ενώ και εισαγόμενες εντολές αγορών από το εξωτερικό ή μετακυλίσεις θέσεων προτίμησαν τις long θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v