Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικό το κλίμα - τάσεις συσσώρευσης

Με κινήσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, επισημαίνοντας παράλληλα τη θετική ψυχολογία που υπάρχει στην αγορά, η οποία ενδυναμώνεται από το επιτυχημένο placement στον ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Θετικό το κλίμα - τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, η οποία παράλληλα αναφέρεται και στην επιτυχημένη διάθεση του 16,44% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, τη διατήρηση κινήσεων συσσώρευσης στην εγχώρια αγορά αναμένει και η Σίγμα Securities.

Με τα υψηλά επίπεδα έτους των 3.151 μονάδων ”φλερτάρει” ο Γενικός Δείκτης, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα εκτιμά η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance ο θετικός τόνος που δημιουργείται από την επιτυχημένη διάθεση του 16,44% των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη αγορά.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως με την προϋπόθεση ότι το διεθνές περιβάλλον θα είναι σε ”ήπιους” τόνους, ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

H Proton Securities σημειώνει πως αναμένει ”θετικό” άνοιγμα στις ξένες αγορές ύστερα από την ”ισχυρή” άνοδο της Wall την Παρασκευή, ενώ σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά συμπληρώνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική, επισημαίνοντας πως αναμένει διατήρηση του κλίματος λόγω του επιτυχημένου placement του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον η Proton Securities εκτιμά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενδέχεται να βρεθούν και οι μετοχές του ΟΤΕ σε συνέχεια φημολογίας ότι το κράτος θα προχωρήσει στη διάθεση του 9% μέχρι τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η αισιοδοξία που αποτυπώνεται στα παράγωγα, η άριστη τεχνική εικόνα, η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, το ανοδικό διεθνές κλίμα, τα θετικά αποτελέσματα των εταιριών και η ομαλή υιοθέτηση των ΔΠΧΠ έχουν δημιουργήσει θετικότατες προϋποθέσεις για την υποστήριξη μιας ανοδικής κίνησης με καλή διάρκεια και περισσότερους πρωταγωνιστές από τις συνήθεις 15 μετοχές που έως τώρα κινούσαν τον Γενικό Δείκτη.

Η περίοδος που διανύουμε ενδεχομένως να επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τα χρηματιστηριακά δρώμενα και ως εκ τούτου η διατήρηση αυξημένης έκθεσης σε μετοχικές τοποθετήσεις να διαμορφώσει ικανοποιητικές αποδόσεις σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ή άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 15 Ιουλίου: Οριακά υψηλότερα (με κέρδη 0,08%) έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υποβοηθούμενος από τη μετοχή της Εμπορικής, η οποία έκλεισε κατά 6% υψηλότερα με μεγάλο όγκο συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v