Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος σε στενό εύρος για τον Γ.Δ.

Θετική τεχνικά η εικόνα, έστω και αν οι ”ατμομηχανές” της ανόδου για τον Γενικό Δείκτη περιορίζονται σε Εμπορική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάν, ενώ συνδράμουν θετικά Βιοχάλκο και Alpha Bank. Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η επαναπροσέγγιση των ενδοσυνεδριακών υψηλών, κάτι που ανοίγει το δρόμο, τεχνικά, για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κινήσεις σταθεροποίησης και προσπάθειες ανίχνευσης διαθέσεων μεταξύ αγοραστών και πωλητών, καθώς μετά τα πρώτα 75 λεπτά ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος μεταξύ των 3.155 και 3.165 μονάδων και σταδιακά επιβαρύνεται η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, πλην των Εμπορικής και ΟΠΑΠ που συνεχίζουν να καταγράφουν ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη, θετική βοήθεια για το Γενικό Δείκτη παρέχουν Εθνική, Τιτάν, Βιοχάλκο και Alpha Bank, ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE με αρνητικό πρόσημο κινούνται Γερμανός, Coca-Cola 3E, Hyatt και αμετάβλητη η Ελληνική Τεχνοδομική.

Ο τζίρος, σταδιακά μειούμενος, 105 λεπτά πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ξεπερνά τα 121 εκατ. ευρώ, από τα οποία 14,4 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά, θα θεωρούνταν ιδιαίτερα θετικό ένα κλείσιμο του FTSE πάνω από τις 1.776 μονάδες, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για κίνηση ίσως και υψηλότερα των 1.800 μονάδων, όμως αυτό απομένει να επιβεβαιωθεί στο τέλος της συνεδρίασης.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, πιθανόν και να έχει ενδιαφέρον η κίνηση των Τράπεζας Ελλάδος, Creta Farm, Νίκας, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v