Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλλιο πέντε και στο χέρι;

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ως θετικό το momentum. Το διεθνές περιβάλλον είναι φιλικό και δεν αποκλείεται αποκόμιση κερδών, ενώ οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι η Σοφοκλέους στην παρούσα φάση μπορεί να κινηθεί και σε υψηλότερα επίπεδα, έστω και αν θεωρείται ζήτημα πρώτης σημασίας η διασφάλιση των κεκτημένων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μπορεί το momentum να δώσει ακόμη υψηλότερα επίπεδα στη Σοφοκλέους ανεξάρτητα από την έλλειψη ειδήσεων και το διεθνές κλίμα;

Αυτό ουσιαστικά είναι το ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι επισημαίνουν τη θετική ψυχολογία, όμως δεν αποκλείουν εδώ ή λίγο ψηλότερα κινήσεις αποκόμισης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Το διεθνές κλίμα παραμένει φιλικό, καθώς οι μικρές απώλειες χθες στη Wall Street δεν έδειξαν να ανησυχούν ούτε την Ασία και πολύ περισσότερο τις ευρωπαϊκές αγορές, που έχουν ξεκινήσει με μικρά αλλά αξιοσημείωτα κέρδη.

Τεχνικά, και για τον FTSE που ουσιαστικά είναι η ”ατμομηχανή” του Γ.Δ., ζητούνται 3 κλεισίματα πάνω από τις 1.767 και ακόμα καλύτερα πάνω από τις 1.780 μονάδες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι νέες στηρίξεις και να ανοίξει ο δρόμος για κίνηση και ψηλότερα των 1.807 μονάδων.

Την ίδια ώρα, ο Γ.Δ. (με τεχνική εικόνα ελαφρώς χειρότερη από αυτόν της υψηλής κεφαλαιοποίησης) χρειάζεται να επιβεβαιώσει τη στήριξη των 3.117 - 3.173 μονάδων προκειμένου να κινηθεί προς τις 3.220- 3.225.

Ασφαλώς, για να επιτευχθούν αυτά τον πρώτο λόγο θα έχει πάλι η υψηλή κεφαλαιοποίηση και ίσως σταδιακά το ενδιαφέρον να μετατεθεί και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, καθώς είναι σχετικά δύσκολο ο ΟΠΑΠ να καταγράφει καθημερινά νέα ιστορικά υψηλά.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται και η 3Ε, ενώ και η Εμπορική κατέγραψε χθες υψηλό 40 μηνών. Ως ”αουτσάιντερ” από την υψηλή κεφαλαιοποίηση προβάλλει ο τίτλος της ΔΕΗ, που όχι απλώς κινείται κοντά στα χαμηλά τρέχοντος έτους, αλλά δείχνει αδυναμία σημαντικής αντίδρασης.

Την ίδια ώρα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση η εικόνα παραμένει μάλλον ασαφής και οι όποιες κινήσεις επιτυγχάνονται μόνο όπου υπάρχει ενδιαφέρον, εκτός αν επαληθευτούν οι αισιόδοξοι που εκτιμούν ότι με την είσοδο των νέων μετοχών του ΟΠΑΠ θα δημιουργηθεί ρευστότητα που θα διοχετευθεί στο σύστημα, κυρίως σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v