Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Θετική” η ψυχολογία-πιθανή αποκόμιση κερδών

”Θετική” παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες ωστόσο δεν αποκλείουν την εμφάνιση κινήσεων αποκόμισης κερδών ύστερα από τη χθεσινή άνοδο του Γενικού Δείκτη.

ΑΧΕ: ”Θετική” η ψυχολογία-πιθανή αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς αλλαγή στην τάση εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση, αν και η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Νέα υψηλά επίπεδα έτους εκτιμά η Emporiki ότι θα δοκιμάσει ο Γενικός Δείκτης, ενώ συμπληρώνει πως δεν αποκλείει το ενδεχόµενο ρευστοποιήσεων έπειτα από τα χθεσινά σηµαντικά κέρδη, επισημαίνοντας παράλληλα πως το κλίµα στην αγορά παραµένει ιδιαίτερα θετικό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες σε νέα υψηλά έτους, εν τω μέσω θετικού κλίματος, απόρροια της επιτυχημένης διάθεσης του 16,44% των μετοχών του ΟΠΑΠ και των επερχόμενων αποκρατικοποιήσεων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αν και εκτιμά πως κινήσεις αποκόμισης κερδών είναι λογικό να παρουσιαστούν σε συνέχεια της ”ισχυρής” χθεσινής ανόδου, οδηγώντας ως εκ τούτου σε τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

”Θετική” παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, παρά την έλλειψη επιχειρηματικών εξελίξεων, αναφέρει η Proton Securities.

Εξάλλου η Σίγμα Securities σημειώνει πως η θετική ”ψυχολογία” της αγοράς παραμένει αλώβητη, ενώ συμπληρώνει πως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι επιχειρηματικές εξελίξεις παρέχουν ερέθισμα στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Η επιτυχημένη διάθεση μετοχών του ΟΠΑΠ βελτίωσε την ψυχολογία της αγοράς, οδηγώντας τη σε υψηλότερα επίπεδα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,69% αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Εμπορικής, ΟΤΕ και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v