Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι προαναγγελίες του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, η επιδείνωση των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, η δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ, καθώς και τα υψηλά τετραετίας στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι προαναγγελίες του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, το χρέος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, η επιδείνωση των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, η δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ, καθώς και τα υψηλά τετραετίας στη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ε.Ε.: Η προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας προσκρούει σε ολοένα και περισσότερο αρνητική κοινή γνώμη στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., αναφέρει η Καθημερινή.

Αποκρατικοποιήσεις: ”Ανάσα” για το επιβαρημένο δημόσιο χρέος που έχει ανέλθει σε 204 δισ. ευρώ αποτέλεσε η διάθεση του 16,44% του ΟΠΑΠ, καθώς από τη συγκεκριμένη διαδικασία συγκεντρώθηκαν 1,266 δισ. ευρώ, αναφέρει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο περίπου 80% του στόχου του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για το 2005, ενώ επόμενος στόχος εντός του 2005 είναι η μετοχοποίηση του 10% της Αγροτικής, από την οποία προσδοκώνται έσοδα 250-300 εκατ. ευρώ.

Οικονομία: Απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες για την οικονομία, με τον Δείκτη Οικονομικού κλίματος να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας σημειώνει η Ημερησία, επικαλούμενη σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η Εξπρές συμπληρώνει πως αντίδοτο αποτελούν οι επενδύσεις, επισημαίνοντας πως έχουν υποβληθεί στον αναπτυξιακό νόμο σχέδια ύψους 637,4 εκατ. ευρω.

Σημαντική μείωση παρουσίασε στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο, ενώ στην ευρωζώνη ανέκαμψε ελάχιστα σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Αλογοσκούφης: Συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών με παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει η Ναυτεμπορική, η οποία προσθέτει πως πρόκειται για αναμόρφωση των ΔΕΚΟ, εξορθολογισμό δημοσίων δαπανών, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και αναμόρφωση φορολογίας ακινήτων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αντιμετωπίζεται πώληση νέου πακέτου ΟΤΕ.

Πιστωτική Επέκταση: Στο 70% του ΑΕΠ ανέρχονται τα δάνεια αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το χρέος των νοικοκυριών στις τράπεζες έφτασε στα 56,9 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους φτάνει στα 70,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό αναφέρει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Οι ”ταύροι” έκαναν χθες την εμφάνισή τους στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως με επικεφαλής τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Εμπορικής ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα τετραετίας, κλείνοντας στις 3.171,55 μονάδες.

Ακίνητα: Για εκρηκτική αύξηση τιμών στα ακίνητα λόγω ΦΠΑ κάνει λόγο η Ημερησία επικαλούμενη έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία οι τιμές αυξήθηκαν ήδη 15% στο πρώτο εξάμηνο λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ασφαλιστική αγορά: Ριζικές ανακατατάξεις στον χώρο των ασφαλίσεων θα προκαλέσει η κοινοτική οδηγία για τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών Solvency II, με βάση την οποία οι τιμολογήσεις όλων των ασφαλιστηρίων θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση και θα κοστολογούνται ανάλογα με τους αναλαμβανόμενους κινδύνους αναφέρει το Κέρδος.

Ευρώ: Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ”Ευρωβαρόμετρο”, αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία το 49% των ερωτηθέντων συμπατριωτών μας τάχθηκε κατά του ενιαίου νομίσματος.

ΓΣΕΕ: Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία με σχέδιο νόμου για το εργασιακό, σημειώνει η Καθημερινή.

Τα πυρά των εργαζομενων -της ΔΑΚΕ συμπεριλαμβανομένης– συγκεντρώνει το νομοσχέδιο για το ελαστικό 8ωρο και η ΓΣΕΕ ορίζει σήμερα την 24ωρη πανεργατική απεργία επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Συντάξεις: Ψαλίδι κατά 15% στις συντάξεις λόγω του διπλού κυβερνητικού κόλπου με τη μείωση των υπερωριών για 600.000 εργαζόμενους θα επιφέρει το νομοσχέδιο για την ανατροπή του 8ώρου εργασίας, τονίζουν Τα Νέα.

ΟΠΑΠ: Στην επιτυχημένη δημόσια εγγραφή για το 16,44% του ΟΠΑΠ αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Alpha Bank: Επιταχύνει την είσοδο στο ΕΤΑΤ η Alpha Bank αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως οι συνολικές υποχρεώσεις της τράπεζας ανέρχονται στα 980 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Με ”εκπτώσεις” φαίνεται ότι προχωράει πλέον η αναδιοργάνωση στον ΟΤΕ, καθώς οι βαρυσήμαντες εξαγγελίες για την περικοπή κατά 50% των θέσεων ευθύνης περιορίστηκαν τώρα στο 30% αναφέρει η Καθημερνή.

Marfin: Εξαγορά τράπεζας προετοιμάζει η Marfin σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως αναμένονται εξελίξεις μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Εξπρές προσθέτει ότι στόχος της τράπεζας είναι η στρατηγική επέκταση.

Intracom: Στη νέα σύμβαση που σύναψε η Intracom στην Αρμενία αναφέρεται Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v