Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ανοδικό το momentum

Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς, και δη σε συνέχεια του ”απρόσμενου” -όπως χαρακτηρίζεται- χθεσινού ”ράλι”, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες συμπληρώνουν πως τυχόν κινήσεις ρευστοποιήσεων θα απορροφηθούν από το αναζωογονημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΑΧΕ: Ανοδικό το momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ως εκ τούτου ότι το ενδεχόμενο πτώσης παραμένει περιορισμένο.

Επιπλέον, η Marfin Analysis αναφέρει πως η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και σήμερα, με το νέο ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον να απορροφά ενδεχόμενες ρευστοποιήσεις.

Στο ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως πρόκειται για μια ”λογική” αντίδραση ύστερα από τη χθεσινή απότομη άνοδο, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως ο αυξημένος όγκος συναλλαγών αλλά και το γεγονός ότι οι ανοδικοί τίτλοι υπερκέρασαν τους πτωτικούς σε αναλογία 198/84 αποτελούν ”ισχυρές” ενδείξεις ότι οι ”επιθετικές” αγορές θα συνεχιστούν και σήμερα.

Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία της αγοράς σύμφωνα με την Proton Securities, και δη ύστερα από το χθεσινό ”ράλι”, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν τάσεις αποκόμισης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρει πως η αγορά φαίνεται να έχει επανέλθει σε ανοδική τάση, συμπληρώνοντας πως το θετικό momentum αναμένεται να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με ”ποιοτικά” θεμελιώδη θα συνεχίσουν να αποτελούν κινητήριο δύναμη της αγοράς.

Τι έγινε χθες: Σε ”ράλι” επιδόθηκε χθες η Σοφοκλέους, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,54%, με τις συναλλαγές να ενισχύονται κατά 40%, στα 271 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v