Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική εικόνα με ”στήριξη” από διεθνείς αγορές

Οι ρευστοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, οι συναλλαγές του οποίου αφορούν στο 75% της συνολικής αξίας συναλλαγών, και τα σχετικά κέρδη σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους, συνδυαζόμενα με κάποια κινητικότητα σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, δημιουργούν μια θετική τεχνικά εικόνα εν μέσω ”φιλικού” διεθνούς κλίματος.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετικά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, καθώς οι όποιες ρευστοποιήσεις παρατηρούνται στον ΟΠΑΠ (όπου έχει διεξαχθεί το 75% της μικτής αξίας συναλλαγών) αντισταθμίζονται από αξιοσημείωτα κέρδη που καταγράφουν άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Βιοχάλκο, Hyatt και λιγότερο οι Εμπορική, Eurobank, ΔΕΗ, Coca Cola 3Ε, ΕΛΠΕ, Intracom, Cosmote, Motor Oil και Folli Follie.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται στο υψηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.244,37 μονάδες, με κέρδη 0,57%, εν μέσω ιδιαίτερα θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς και οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν σημαντικά κέρδη.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει καλή και θα γίνει ακόμα καλύτερη αν σήμερα ή αύριο ο Γενικός Δείκτης εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερα από το προηγούμενο υψηλό του τρέχοντος έτους (των 3.256,65 μονάδων).

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, συνεχίζεται η κινητικότητα στις μικρότερες τράπεζες, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση αγοραστικό παρουσιάζεται ενδιαφέρον για ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Επίσης, για δεύτερη ημέρα καταγράφει σημαντικά κέρδη ο όμιλος Πουλιάδη, με κέρδη πάνω από 6% κινούνται οι Imako, MLS, Sanyo και Alfa Grisin, κινητικότητα και αυξημένες συναλλαγές καταγράφει η Βιοτέρ, ενώ διαθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα παρουσιάζει η Olympic Catering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v