Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολα τα βλέμματα στον ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ, Εθνική και διεθνές κλίμα αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση διαθέσεων για τη σημερινή συνεδρίαση. Όσο ευκολότερα απορροφηθεί η προσφορά στις μετοχές του Οργανισμού τόσο γρηγορότερα ο Γενικός Δείκτης θα ”δώσει” νέα ανοδική κίνηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον ΟΠΑΠ, καθώς σήμερα εισέρχονται προς διαπραγμάτευση οι 52.450.00 μετοχές που προήλθαν από το πρόσφατο placement του Οργανισμού.

Οι κινήσεις αυτών που θα θελήσουν να καταγράψουν σύντομα κέρδη, αλλά και η δυνατότητα απορρόφησης προσφοράς στο γρηγορότερο δυνατόν χρονικό διάστημα, θα διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και τον Γενικό Δείκτη.

Από εκεί και πέρα, ο επόμενος δεικτοβαρής τίτλος που θα αναλάβει να κρατήσει ή να περιορίσει τις απώλειες του Γενικού Δείκτη όσο θα υφίσταται η προσφορά στον ΟΠΑΠ, φαίνεται να είναι ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος χθες, σε μια σαφώς διορθωτική συνεδρίαση, όχι μόνο διακράτησε τα κεκτημένα αλλά κατόρθωσε να κλείσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Τεχνικά, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, ακόμη και εάν ο Γενικός Δείκτης υποχωρήσει μέχρι τις 3.195 μονάδες και στη χειρότερη περίπτωση στις 3.162 μονάδες (αυτό το τελευταίο εμφανίζεται σαν το πλέον απαισιόδοξο σενάριο) ενώ και ο FTSE-20 έχει δυνατότητα υποχώρησης μέχρι τις 1.761 μονάδες χωρίς να δημιουργήσει προβληματισμό.

Το διεθνές κλίμα παραμένει θετικό (η Wall Street παρά το αρνητικό ξεκίνημα λόγω Intel, Yahoo και Genenal Motors κατόρθωσε να κλείσει παρά τις αρχικές απώλειες κοντά στα υψηλά ημέρας. Μικτή είναι η εικόνα κλεισίματος των ασιατικών αγορών, ενώ με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια). Η βοήθεια του διεθνούς κλίματος θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στη διάθεση της Σοφοκλέους να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Βέβαια όλα αυτά αφορούν τον FTSE-20 και κατ΄ επέκταση τον Γενικό Δείκτη, καθώς από εκεί και χαμηλότερα οι θετικές διαθέσεις διατηρούνται, μόνο όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενες δυνάμεις κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται να συγκινεί τους ιδιώτες επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v