Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην κριτική του ΣΕΒ για το Εργασιακό, στην ενίσχυση των ακάλυπτων επιταγών στο εξάμηνο, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, στην θεσμοθέτηση της ευθύνης των αναδόχων των εισαγωγών στο Χ.Α., αλλά και στην εθελουσία του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην κριτική του ΣΕΒ για το Εργασιακό, στην αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, στην θεσμοθέτηση της ευθύνης των αναδόχων των εισαγωγών στο Χ.Α., αλλά και στην εθελουσία του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ονομαστικές Μετοχές: Για τελεσίγραφο της Κομισιόν στην κυβέρνηση με το οποίο ζητεί εξηγήσεις για την ονομαστικοποίηση των μετοχών ΜΜΕ κάνει λόγο η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Οι αρχές του Χ.Α. εμφανίζονται έντονα προβληματισμένες, παρακολουθώντας τις μετοχές διαφόρων νέων εισαγωγών να υποχωρούν σημαντικά από την πρώτη μέρα διακίνησής τους αναφέρει Το Βήμα, προσθέτοντας ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ενημερωτικά δελτία των εισηγμένων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης επιχειρείται να τεθεί τέρμα στα φαινόμενα αυτά μέσω θεσμοθέτησης της περίφημης ”ευθύνης των αναδόχων”, που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια στην αγορά.

Ακάλυπτες Επιταγές: Στα ύψη βρίσκονται τα χρέη από τις ακάλυπτες επιταγές στο πρώτο εξάμηνο του έτους, απεικονίζοντας έτσι την ύφεση που υπάρχει στην αγορά αναφέρει Το Βήμα που συμπληρώνει πως την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2005 διαμορφώθηκαν στα 666 εκατ. ευρώ, έναντι 428,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επιχειρηματική Δραστηριότητα: Πιο πολύπλοκες και γραφειοκρατικές γίνονται οι διαδικασίες έναρξης, μεταβολής και διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, με απόφαση του υφυπουργού Αδάμ Ρεγκούζα σημειώνει η Ημερησία.

ΣΕΒ: Σκληρή κριτική, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από την κυβέρνηση, άσκησε χθες ο ΣΕΒ για τις ρυθμίσεις στα εργασιακά αναφέρει η Ημερησία.

Οξύτατη κριτική και πίεση προς την κυβέρνηση για πιο τολμηρά μέτρα, άσκησαν χθες οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, πυροδοτώντας περαιτέρω το οξυμένο εργασιακό κλίμα, σημειώνει η Καθημερινή.

Για προκλητικές δηλώσεις που εγγίζουν τα όρια ωμού εκβιασμού κάνει λόγο Το Βήμα όσον αφορά στον ΣΕΒ.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής διατράνωνε ότι ”ανήκουμε στη Δύση”, χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος αναρωτήθηκε ”μήπως δεν ανήκουμε στην Ευρώπη” με αφορμή την ελληνική πατέντα για λήψη άδειας για την πραγματοποίηση υπερωριών στις επιχειρήσεις, αλλά και τις συνολικές νέες ρυθμίσεις στο εργασιακό αναφέρει το Κέρδος.

Κατασκευές: Έργα στη Σερβία διεκδικούν οι κατασκευαστικές εταιρίες, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι ελληνικές επιχειρήσεις προεπιλέγησαν σε σιδηροδρομικά έργα.

FED: Έπονται νέες αυξήσεις επιτοκίων από την FED σύμφωνα με το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για την Ολυμπιακή σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει ότι η Κομισιόν ανέβαλε τη διαδικασία επιβολής προστίμου στην ΟΑ για παράνομη κρατική ενίσχυση ύψους 500 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Έπεσαν χθες στον ΟΤΕ οι τελικές υπογραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία της εθελουσίας εξόδου 6.000 υπαλλήλων που θα κοστίσει περίπου 1,5 δις. ευρώ, αλλά και η πρόσληψη νέου προσωπικού σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, επί του αριθμού όσων αποχωρήσουν, σημειώνει Το Βήμα.

Εμπορική: Περίπου το 70% της αύξησης κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένο ότι θα καλυφθεί τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία συμπληρώνει πως κομβικό σημείο για την πλήρη κάλυψή της από τους μετόχους θα αποτελέσουν οι όροι και ειδικότερα η τιμή διάθεσης αλλά και οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν καθώς και η ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Credit Agricole.

Δέλτα: Θετική είναι η υποδοχή στις κινήσεις της Δέλτα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει ότι η Marfin Analysis συστήνει ”αύξηση θέσεων”.

Friesland: Οι διαφορές απόψεων με τα κεντρικά της Friesland οδήγησαν σε παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελλάδα αναφέρει η Ημερησία.

Minoan Group: Συμφωνία με την εξειδικευμένη PGA Golf Management Limited υπέγραψε η βρετανική Minoan Group, πρώην Loyalward, η οποία προωθεί τουριστική επένδυση ύψους 1,2 δις. ευρώ στην Κρήτη, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v