Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς

Ευνοϊκές παραμένουν οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες όμως συμπληρώνουν ότι οι επενδυτές θα αναζητήσουν τάση από το εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες της αγοράς
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Θετικό” παραμένει το κλίμα της αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως ο κίνδυνος για πτωτική κίνηση είναι περιορισμένος.

Κατεύθυνση από τα χρηµατιστήρια της Ευρώπης (αναµένεται ότι θα

ξεκινήσουν µε µικρές απώλειες) θεωρεί η Emporiki ότι θα αναζητήσει η αγορά στη σηµερινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως το κλίµα παραµένει θετικό, επισημαίνοντας ότι δεν θα αλλάξει, με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαφοροποιηθεί σηµαντικά η εικόνα των ξένων αγορών.

Από την πλευρά της, η Proton Securities σημειώνει πως το αρνητικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών ενδέχεται να δημιουργήσει αρχικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους αναφέρεται στην έλλειψη ειδήσεων, συμπληρώνοντας ότι αναμένει τάσεις συσσώρευσης, με τους επενδυτές να αναζητούν τάση από το εξωτερικό.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έχει ανακτήσει ισχυρό momentum, συμπληρώνοντας πως οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν θετικές.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν νέες κινήσεις αποκόμισης κερδών στα τρέχοντα επίπεδα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 16,4% από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η Σοφοκλέους έχει επιδείξει σημαντικό ανοδικό momentum. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι συνθήκες που επικρατούν στις ξένες αγορές και η κάμψη των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζουν περαιτέρω άνοδο.

Η Eurocorp προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν πτωτικά σήμερα, ακολουθώντας τη χθεσινή τάση της Wall Street, ενώ συμπληρώνει πως σε ανάλογη κίνηση ενδέχεται να επιδοθεί και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Η αγορά έκλεισε ανοδικά (με κέρδη 0,54%), µε σχετικά αυξηµένη διακύµανση προς το τέλος της συνεδρίασης, ύστερα από το τροµοκρατικό επεισόδιο στο Λονδίνο, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Αγροτικής Τράπεζας, Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v