Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακράτηση και διάχυση τα ζητούμενα

Συνεδρίαση ”πανηγυρικού χαρακτήρα” για τη μικρή κεφαλαιοποίηση η χθεσινή, αφήνει υποσχέσεις και για σήμερα (χωρίς να αποκλείονται κινήσεις ”αποθέρμανσης”), ενώ ζητούμενο παραμένει οι δεικτοβαρείς μετοχές να μπορέσουν να ωθήσουν υψηλότερα το Γ.Δ. ή έστω να διακρατήσουν τα κεκτημένα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Oλοκλήρωση του ανοδικού κύκλου με πανηγυρικό τρόπο στην ταλαιπωρημένη περιφέρεια ή το ανακυκλούμενο χρήμα αποφάσισε να κοιτάξει και λίγο χαμηλότερα;

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις η Σοφοκλέους, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή, με περισσότερο από τρεις δεκάδες τίτλων να καταγράφουν κέρδη που υπερέβησαν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και θεωρούν ότι υπάρχουν κινήσεις που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους στο Χ.Α., όπως η υπερκάλυψη κατά 2 φορές του ποσοστού 5,2% της Εμπορικής (κρίνεται εντυπωσιακό όχι μόνο το γεγονός της υπερκάλυψης αλλά και ότι το πακέτο έγινε κοντά στο υψηλό τρέχοντος έτους των 26,40 ευρώ), η λήξη του ομολογιακού του ΟΤΕ και το επικείμενο placement της Αγροτικής Τράπεζας. Όλα αυτά ασφαλώς, τουλάχιστον για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα βοηθήσουν αν τα blue chips δεν μπορέσουν να κινηθούν υψηλότερα, τουλάχιστον να διακρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κεκτημένων.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο Δείκτης κάπου εδώ η λίγο υψηλότερα θα συσσωρεύσει, όμως το momentum παραμένει θετικό.

Έστω κι αν η αγορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δείχνει ότι μπορεί να είναι ”υπεραγορασμένη” και οι επιχειρηματικές εξελίξεις περιορισμένες, δεν αποκλείουν αυτό που συνέβη χθες στη μικρή κεφαλαιοποίηση να έχει και συνέχεια (έστω και με κινήσεις ”αποθέρμανσης”), υπό την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα θα παραμείνει φιλικό.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν θα αλλάξει όσο ο Δείκτης κινείται στην περιοχή μεταξύ των 3.255 και 3.270 μονάδων.

Αν όμως υπερκεραστεί με αυξημένες συναλλαγές το άνω άκρο αυτής της ζώνης, τότε είναι πιθανή η προσέγγιση των 3.300 μονάδων (περισσότερο ψυχολογικό και λιγότερο τεχνικό όριο).

Συμπερασματικά, και σήμερα αναμένεται μία εξίσου ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Βέβαια, οι εμπλεκόμενοι θα συνεχίσουν να παρατηρούν τις κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, οι οποίοι παραμένουν προς το παρόν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Χθες, μάλιστα, αύξησαν σημαντικά τις υπερτιμήσεις στα συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v