Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανίχνευση διαθέσεων από αγοραστές - πωλητές

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για τον Γ.Δ., καθώς αγοραστές και πωλητές προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις διαθέσεις του ”αντίπαλου στρατοπέδου”. Στο στο 2 προς 1 περίπου διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών - πτωτικών. Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο Δείκτης να επαναπροσεγγίσει το υψηλό ημέρας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε συνεδρίαση ”ανίχνευσης διαθέσεων” εξελίσσεται μέχρι τώρα η σημερινή, καθώς τα αρχικά κέρδη του Δείκτη σταδιακά δείχνουν να διαβρώνονται και όλα αυτά εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος.

Παρά ταύτα, οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων μέχρι στιγμής επιμένουν σε μικρές υπερτιμήσεις, όμως ακόμα θεωρείται σχετικά νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων, και βέβαια οι συναλλαγές τουλάχιστον στο ΧΠΑ δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας μέχρι στιγμής μόνο οι Folli Follie (οι εξελίξεις στο γουάν δείχνουν να την ευνοούν) και Βιοχάλκο (πιθανόν να προσπαθήσει να ανεβάσει συναλλαγές), ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι Alpha Bank, Εθνική, Γερμανός, Coca Cola 3E, ΚΑΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ (ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές, αλλά σταδιακή υποχώρηση της τιμής), ΟΤΕ και αμετάβλητη η Intracom.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια και αρνητική μεταβολή μέχρι στιγμής για ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Hyatt, Motor Oil, Εμπορική, Eurobank Ergasias και Πειραιώς.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο Δείκτης να επαναπροσεγγίσει το υψηλό ημέρας και -ει δυνατόν- να κλείσει πάνω από τις 3.256 - 3.270 μονάδες, ενώ πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης ο τζίρος ξεπερνά τα 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,2 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v