Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ελιγμοί” σε στενό εύρος

Σε εξαιρετικά στενό εύρος τιμών κινείται ο Γενικός Δείκτης, ενώ ”στήριξη” έρχεται από τα κέρδη των ΟΤΕ και Cosmote. Τεχνικά, παραμένει ζητούμενο ο Δείκτης να εξασφαλίσει τουλάχιστον το θετικό πρόσημο και -ει δυνατόν- κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν παρατηρείται, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης (μέχρι στιγμής υψηλό 3.255,35 μονάδες, χαμηλό 3.240,48 μονάδες) και με τους εμπλεκόμενους να παρακολουθούν αφενός τις κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων (μειώνονται σημαντικά οι αρχικές υπερτιμήσεις) και αφετέρου το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές (συνεχίζεται η κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ή λίγο χαμηλότερα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια).

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, οι τηλεπικοινωνίες δείχνουν την καλύτερη εικόνα, με ΟΤΕ και Cosmote να κερδίζουν περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, συνεχίζει με σημαντικά κέρδη η Folli Follie, αξιοσημείωτα κέρδη για τη Βιοχάλκο, ενώ τα κέρδη κανενός από τα υπόλοιπα blue chips που κινούνται με θετικό πρόσημο δεν υπερβαίνουν το 1%.

Αντίθετα, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% κινούνται μέχρι στιγμής Eurobank και Τιτάν.

Ο τζίρος, πλησιάζοντας τις τρεις ώρες συνεδρίασης, ξεπερνά τα 123 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 27,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά έχει δημιουργηθεί μία πρώτη βάση λόγω διπλής βύθισης του Δείκτη στην περιοχή των 3.240 μονάδων και παραμένει ζητούμενο να εξασφαλίσει τουλάχιστον το θετικό πρόσημο και, ει δυνατόν, κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ανοικτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v