Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικό ενδιαφέρον αλλάζει το πρόσημο

Επιλεκτικό ενδιαφέρον σε δεικτοβαρείς τίτλους (ΔΕΗ, Intracom, Βιοχάλκο, Τιτάν) επαναφέρει τον Δείκτη σε θετικό πρόσημο και κάποιους πρώτους αγοραστές στη μικρή κεφαλαιοποίηση, οι οποίοι πιθανότατα θα γίνουν περισσότεροι εάν επιβεβαιωθούν οι ανοδικές διαθέσεις του Δείκτη.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σταδιακή επιστροφή αγοραστών σε κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους οδηγούν τον Δείκτη στο υψηλό ημέρας, με κέρδη 0,18% 10 λεπτά πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Intracom και Τιτάν (από τις μετοχές του FTSE) είναι αυτές που δίνουν ώθηση στον Δείκτη, με θετικό πρόσημο κινούνται οι Folli Follie, ΚΑΕ, ΟΤΕ, Motor Oil, Γερμανός, Eurobank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ, ενώ αμετάβλητοι παραμένουν οι Hyatt, ΕΛΠΕ και ΕΛΤΕΧ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καμία δεν καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει καλή, καθώς ο Δείκτης ξεπέρασε τις 3.270 μονάδες και αυτό δείχνει να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο όσους δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων που αυξάνουν σταδιακά τις υπερτιμήσεις.

Εν τω μεταξύ, βελτιώνεται η εικόνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία στο υψηλό των τελευταίων 5 μηνών δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να επανέλθουν κα να ωθήσουν τις αγορές σε υψηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά στα επιμέρους, για μία ακόμη συνεδρίαση εντυπωσιακή η Τράπεζα Ελλάδος, συνεχίζουν ανοδικά Μπαλλής και Κορδέλλου, κινητικότητα στη Space, νέα υψηλά τρέχοντος έτους για τον Κατσέλη με εντυπωσιακή διαγραματική απεικόνιση, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι εάν οι αγοραστές στη μικρή κεφαλιοποίηση επιβεβαιώσουν ότι οι διαθέσεις του Δείκτη θα είναι έστω και οριακά ανοδικές, πιθανότατα θα επανέλθουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v