Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκόμιση κερδών στην ”περιφέρεια”

Διολισθαίνει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα ο Δείκτης, χωρίς βοήθεια από δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ μετά το πρώτο ανοδικό ξεκίνημα αποχρώσες ενδείξεις profit taking σημειώνονται στη μεσαία και πολύ περισσότερο στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Ζητούμενο η σταθεροποίηση, προκειμένου να επανέλθουν οι αγοραστές στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται μία ώρα συνεδρίασης, με τον Δείκτη να προσπαθεί να βρει ένα πρώτο στήριγμα στην περιοχή των 3.250 μονάδων (αν και προς στιγμήν δείχνει να χάνει και αυτό το επίπεδο), χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ στη μεσαία και πολύ περισσότερο στη μικρή κεφαλαιοποίηση υπάρχουν κάποιες ενδείξεις profit taking.

Και όλα αυτά, εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Από τα blue chips ούτε ένας τίτλος με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, με θετικό πρόσημο διασώζονται τα ΚΑΕ και Folli Follie, ενώ στις τιμές του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται οι Motor Oil, Hyatt, ΔΕΗ και Πειραιώς.

Αντίθετα, κάποιες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι της Alpha Bank και της Cosmote, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Ο τζίρος στα πρώτα 60 λεπτά της συνεδρίασης, σαφώς μειωμένος σε σχέση με χθες, ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ (δεν υπάρχουν προσυμφωνημένες συναλλαγές).

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι οι δεικτοβαρείς τίτλοι να εμφανίσουν διαθέσεις διακράτησης των κεκτημένων, έτσι ώστε οι αγοραστές να επανέλθουν στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων διατηρούν χαμηλές εκτιμήσεις για τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σαφώς μεγαλύτερες γι’ αυτά της μεσαίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v